w wygodnym plastikowym opakowaniu
z kontrolowanych upraw ekologicznych
BEZ KONSERWANTÓW i BEZ DODATKÓW
z najlepszego surowca BIO
Olej zimnotłoczony poddany procesowi deodoryzacji,
dzięki czemu olej NIE POSIADA zapachu i smaku charakterystycznego dla kokosa
i może być bez przeszkód stosowany w przyrządzaniu potraw kuchni polskiej.
Rewelacyjny do smażenia i pieczenia...
a także jako kosmetyk i lubrykant.
Posiadamy certyfikat BIO handlowca: PL-EKO-007
Olej kokosowy extra virgin to biały tłuszcz o przyjemnym zapachu i smaku kokosa. Jest tłoczony na zimno i nie jest poddawany żadnym procesom rafinacyjnym. W temperaturze poniżej 20 stopni ma konsystencję ciała stałego, powyżej 20 stopni uzyskuje postać ciekłego oleju.
Jest doskonałym źródłem średniołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych polecanych w przypadku chorób serca oraz odchudzaniu. Antybakteryjne, antywirusowe i antyseptyczne działanie oleju kokosowego chroni przed infekcjami.
Olej kokosowy jest doskonałym tłuszczem do przyrządzania ciepłych posiłków. Można go używać do smażenia, pieczenia i gotowania. Nadaje potrawom charakterystyczny lekkosłodkawy smak i zapach, popularny w potrawach hinduskich i tajskich. Nadaje się do przyrządzenia oleoloxu sporządzanego w diecie dr Budwig. Oleolox przyrządzony z zapachowego oleju kokosowego ma smak i zapach kokosa. Dlatego amatorom potraw o tradycyjnych polskich smakach rekomendujemy olej kokosowy bezzapachowy.
Olej kokosowy extra virgin jest świetnym kosmetykiem i lubrykantem! Ze względu na przeciwgrzybicze właściwości polecamy go do pielęgnacji u osób podatnych na grzybice (zarówno skóry, jak i miejsc intymnych).
Skład*:
* Skład procentowy każdej partii może ulec minimalnym zmianom, co jest naturalne w przypadku surowców roślinnych.
Opakowanie:wygodne opakowanie o pojemności 500 ml
Data ważności:12 miesięcy
Warunki przechowywania:Nie wymaga warunków chłodniczych. Chronić przed światłem.
Wyprodukowany w UE.
Certyfikat BIO producenta: DE-ÖKO-013 Rolnictwo spoza UE.