BIO Olej Arganowy spożywczy. "Płynne Złoto" z Maroka
Jest tłoczony z uprażonych orzechów, co poprawia jego walory smakowe. Ma subtelny zapach i aromat. Jest doskonałym dressingiem do sałatek, marynatą do mięs, dodatkiem do sosów, potraw z ryb i mięs. Przez kucharzy nazywany jest "truflami lub "kawiorem" wśród olejów. Zaleca się spożywać olej na zimno i nie używać do smażenia. Najlepiej dodać do potraw pod koniec ich przygotowania, bezpośrednio przed podaniem, tak, aby nie stracił swoich naturalnych właściwości.
W celach zdrowotnych można przyjmować profilaktycznie: 3 x dziennie po 1 łyżeczce przed posiłkami. Obniża poziom szkodliwego cholesterolu, poprawia krążenie i wzmacnia system odpornościowy.
Właściwości:
- obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi
- zapobiega miażdżycy i zawałom, poprawia krążenie
- wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, chroni czerwone krwinki przed rozpadem – wpływa pozytywnie na krzepliwość krwi
- redukuje zmarszczki
- przyśpiesza gojenie ran
- chroni przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych: wiatru, zimna, słońca
- zapobiega rozdwajaniu się i wypadaniu wsłosów
- wzmacnia kruche i rozdwajające się paznokcie
- działa immunostymulująco, przeciwzapalnie, podnosi odporność na zakażenia
- chroni tkankę łączną
- pobudza komórki mózgu i wątroby do prawidłowego działania
- łagodzi bóle stawów, objawy trądziku i alergii
- chroni komórki przed utleniaczami
- doskonale radzi sobie z suchością, szorstkością i łuszczeniem się skóry
- zmniejsza ryzyko zachorowań na nowotwory piersi, skóry, prostaty, Alzheimera i Parkinsona
Więcej o Oleju Arganowym na apetyt-nazdrowie.pl
|