DR. GOERG
Bio-Kokosnussmus
Skład: 100% czyste bio masło kokosowe, krem z całego orzecha kokosowego, na zimno tłoczony, z kontrolowanych upraw biologicznych
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 698 kcal ( 2874 kJ )
Białko - 7,0 g
Węglowodany - 6,0 g
Tłuszcz - 68,3 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 61,3 g
jednonienasycone kwasy tłuszczowe 2,7 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g
Błonnik - 15,0 g
Jakość Premium
Niezastąpione w Waszej kuchni: nigdzie nie znajdziecie więcej z orzecha kokosowego! Z naszych najlepszych dojrzałych orzechów kokosowych przygotowujemy wyjątkowo smaczne masło kokosowe. Miąższ orzecha, olej kokosowy tłoczony na zimno i mleczko kokosowe przerabiamy w ciągu trzech dni od momentu zbiorów na kremowe masło, zawierające wszystkie wartościowe składniki odżywcze kokosa. Świeżość tę gwarantujemy Państwu w naszej gwarancji świeżości. Rozpływające się w ustach masło kokosowe zadowoli każde podniebienie – czy to jedzone samo, czy smarowane na chleb czy też jako składnik sosów, wypieków czy wreszcie jako składnik egzotycznych sałatek!
Gwarantujemy, że masło kokosowe Dr. Goerg jest produkowane w ciągu zaledwie 3 dni od zbioru orzechów w temperaturze poniżej 38 st. C.
Bio Masło kokosowe Dr. Goerg jest:
- Nie rafinowane
- Nie wybielane
- Nie pozbawiane zapachu
- Nie hartowane
- Bez sztucznych dodatków
- Bez GMO
- Produkt wegański i surowy (raw food)
- Idealny do gotowania, pieczenia, smażenia.
- Produkt bez laktozy oraz bezglutenowy.
Zastosowanie:
- Do pieczenia i gotowania, na przykład do zup i sosów
- Do robienia koktajli (np. Pina Colada), szejków mlecznych i innych napojów
- Do deserów i wyrobów cukierniczych (np. praliny)
- Jako smarowidło (np. do pieczywa)
Charakterystyka:
- Rozpuszcza się w ustach z delikatnym orzechowym posmakiem
- Bogaty, doskonały smak
- Nie musi być przechowywany w lodówce
- Łatwo się rozsmarowuje
- Aby rozpuścić masło, umieść go w gorącej wodzie na 2 minuty i wymieszaj.
Wskazówki odnośnie produktu: Masło kokosowe proszę przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej. Należy unikać bezpośredniego promieniowania słonecznego. W temperaturze poniżej 24°C masło gęstnieje. Nie ma to wpływu na jakość produktu.
Produkty z orzechów kokosowych firmy Dr. Goerg są to produkty najwyższej jakości, produkowane przez tłoczenie na zimno w ciągu 3 dni od zbioru orzechów, wszystkie produkty posiadają certyfikaty uprawy organicznej - certyfikat NOP (Niemiecka akredytacja produktów organicznych oraz certyfikat organicznej uprawy Unii Europejskiej), jak również certyfikat organiczny USDA (Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych) oraz gwarancja standardów organicznych Brytyjskiego Konsorcjum Detalicznego.
GWARANCJA DR GOERGA:
- Produkty Dr Goerg nie mają sobie równych zarówno pod względem jakości, jak i smaku.
- Gwarancja Świeżości Dr Goerg: proces produkcji ma miejsce w ciągu zaledwie 3 dni od zbioru, czyli obejmuje wyłącznie świeżo zerwane orzechy kokosowe
- Wszystkie produkty Dr Goerg pochodzą z kontrolowanych upraw organicznych i są certyfikowane jako organiczne ( DE-ÖKO-001 Philippine Agriculture)
- Szereg produktów jest dostępny także jako produkty „surowe” (raw food quality)
- Dr Goerg wytwarza swoje produkty i wypłaca wynagrodzenia farmerom na Filipinach w sposób zrównoważony i sprawiedliwy – Projekt Fair Trade for Fair Life
- Produkty kokosowe Dr Goerg mają wysoką wartość energetyczną i biologiczną, są zdrowe i wolne od GMO.
- Tylko olej kokosowy Dr Goerga może się wykazać najwyższą wartością, gdyż zawiera do 59,42 % kwasu laurynowego (wg raportu z 23.06.2011)
- Wszystkie produkty są wolne od sztucznych dodatków.
- Wszystkie produkty są odpowiednie dla Wegan.