BIO MACA - NATURALNE ŹRÓDŁO ZDROWIA, SIŁY I ENERGII
OPAKOWANIE - 100 g
PRODUCENT: AMAZONAS Naturprodukte GmbH
Oferowane produkty pochodzą z upraw ekologicznych, które są w pełni naturalnie pozyskiwane.
Produkty te charakteryzują się najwyższą jakością (brak środków chemicznych) są we właściwy sposób zbierane, obrabiane i przechowywane. Wiedza ta jest wynikiem wieloletnich kontaktów z autorytetami z dziedziny medycyny naturalnej, ludnością tubylczą, która od tysięcy lat korzysta z dobrodziejstwa tych roślin.
Uprawy te są pod stałą kontrolą.
Na wszystkie produkty firma posiadamy wymagane certyfikaty.
Firma Amazonas zaopatruje w Guaranę sportowców w Europie m. in. zaopatrywała kadrę olimpijską Niemiec.
Maca (Lepidium meyenni walp) jest małą rośliną bulwiastą pochodzącą z Andów Peruwiańskich. Jest daleko spokrewniona z dobrze znanym selerem.
Od pradawnych czasów Maca rośnie w surowej dziczy płaskowyżu Andów wystawiona na działanie ekstremalnych warunków klimatycznych rozległego i wrogiego środowiska. Do dzisiaj stanowi źródło utrzymania ludności rdzennej ratującej się przed skrajną nędzą. W XVI wieku hiszpańscy konkwistadorzy przywieźli korzeń macy do Europy. W tamtym czasie był on uznawany za wartościowy do tego stopnia, iż używano go jako regularnego środka płatności w rozliczeniach z kolonialistami. WłaściwościJedną z głównych właściwości macy jest wysoka zawartość ważnych substancji mineralnych takich jak wapno (ok.500 mg na 100 g), magnez, fosfor , żelazo i jod . Według oficjalnego raportu sporządzonego przez "Universidad Agraria La Molina" maca stanowi podstawę pożywienia w Peru. Zawiera do 11,8% białka. Raport potwierdza, że maca może być spożywana w dowolnej ilości bez ryzyka skutków ubocznych. Szczególnie ludzie cierpiący z powodu stresu i wysiłku fizycznego (sport) odczują korzystne działanie korzenia macy.
Ponadto:
- wzmacnia organizm,
- zalecana w stanach przewlekłego zmęczenia,
- wspomaga rekonwalescencję w chorobach przewlekłych,
- stosowana w osteropozie, anemii, przy niedoczynności tarczycy, w problemach z nieregularnym miesiączkowaniem,
- używana jako afrodyzjak oraz czynnik zwiększający płodność.
Prawdziwa historiaKronthaler, jeden z najsłynniejszych austriackich alpinistów zdobywca Nanga Parbat (8125 m), najdalej na zachód wysuniętego ośmiotysięcznika twierdzi: „by sprostać nadludzkim wymaganiom, a dokładniej - skłonić się do wysiłku, całkowicie polegałem na macy, którą regularnie przyjmowałem. Byłem zupełnie przekonany o ich skuteczności”.
BIO Maca. Tajemnica Inków – fizyczny i umysłowy fitness.
Składniki: 100% czystego proszku Maca z kontrolowanej biologicznie uprawy
Sposób użycia: ok. 2 g BIO proszku Maca (1 łyżeczka) dodać do jogurtu, musli lub do dowolnego napoju i wymieszać.
Zawartość: 100 g proszku z Maca
Data ważności: 05.2015r.
Nasza Bio-Maca jest uprawiana w Andach Peruwiańskich. Niewielka rodzinna farma jest odpowiedzialna za biologiczną uprawę i produkcję bulw macy. Tradycja, doświadczenie i ogromna pasja stanowią podstawę naszej stałej doskonałej jakości.
POLECAM !!!