Właściwości:
- nie zawiera glutenu
- bogata w błonnik pokarmowy
Jest całkowicie naturalna, idealna do zrównoważonego, dostarczającego energii odżywiana oraz do doprawiania dań gotowanych i pieczonych.
Wysokowartościowa mąka kokosowa nadaje tropikalnego posmaku wypiekom, zupom i deserom. Ponieważ zawiera ona nadzwyczaj dużo błonnika pokarmowego, wiele białka, a jednocześnie mało węglowodanów, nadaje się perfekcyjnie do witalnego odżywiania. Jeszcze jedna zaleta: jest wolna od glutenu, tak że również alergicy mogą rozkoszować się „kremowym złotem”.
Wskazówki do stosowania
- zastąpcie Państwo w trakcie gotowania lub pieczenia do 20% mąki, BIO mąką kokosową
- uszlachetniajcie musli, jogurt lub desery BIO mąką kokosową
- nadajcie Państwo swojemu szejkowi mlecznemu, smoothie lub lassi egzotycznego posmaku, dodając jedną łyżkę BIO mąki kokosowej
WARTOŚCI ODŻYWCZE NA 100G PRODUKTU:
Wartość kaloryczna: 1363 kJ/330 kCal
Białko: 16,2g
Węglowodany: 15,0 g
- z tego cukry 15,0g
Tłuszcz: 12,0g
Błonnik 40,0g
Sól 0,06g
Skład: odtłuszczony suszony miąższ kokosowy - BIO
Kraj pochodzenia: SRI LANKA