Samo zdrowie
Mieszanka nie zawiera żadnych sztucznych substancji. Bez barwników, bez substancji zapachowych, bez wzmacniaczy smaku, bez konserwantów. Lebepur zawiera tylko liofilizowane i delikatnie zmielone warzywa i owoce, dlatego jest taki zdrowy. Polecany dla dzieci, alergików, wegan, wegetarian oraz całej reszty świata zainteresowanej zdrowym odżywianiem.
Pięć dziennie
5 posiłków dziennie, które powinny skłądać się tylko z warzyw i owoców to recepta na długie życie. Owoce i warzywa są nie tylko źródłem witamin czy minerałów, zawierają również dużą ilość fito-związków tzw. metabolitów wtórnych, które są niezwykle ważne dla zachowania zdrowia i urody. Niestety, w dzisiejszym dynamicznym społeczeństwie, brakuje nam czasu by zachować prawidłową dietę, w której szczególnie brakuje nam warzyw z rodziny kapustowatych. Tak, kapusta to jedna z najzdrowszych roślin! Kiedy ostatnio jadłeś warzywa?
Oszczędzasz czas
Bez krojenia i mycia, bez długiej podróży do sklepu i niekończącej się kolejki przy kasie. Zamiast tego wykorzystaj wolny czas na ulubione zajęcia! Przygotowanie zdrowego bio koktajlu Lebepur zajmie Ci zaledwie 30 sekund.
Oszczędzasz pieniądze
200 gram mieszanki zostało uzyskane z 2 kilogramów świeżych warzyw i owoców. Oznacza to, że z jednego opakowania Lebepur otrzymasz 10 koktajli. Wystarczą dwie łyżki Lebepur na 200 ml wody, aby uzyskać pyszny i zdrowy koktajl. Teraz możesz zdrowo się odżywiać przez cały rok!
Wydłużona żywotność
Lebepur nie traci ważności przez rok! Dzięki liofilizacji może być przechowywany przez rok bez żadnych chemicznych dodatków, a po otwarciu do 3 miesięcy. Teraz zdrowy posiłek masz w zasięgu ręki niezależnie od pory roku, wolnego miejsca w lodówce lub umiejętności gotowania.
Co to Lifofilizacja?
Proces liofilizacji to obecnie najdoskonalsza metoda przechowywania żywności, polega na usunięciu wody z np. owoców poprzez ich zamrożenie a następnie sublimację w próżni powstałych kryształków lodu. W próżni lód przechodzi bezpośrednio w parę z pominięciem stanu ciekłego. W taki właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy, jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym. Po raz pierwszy proces ten został zastosowany przez Indian zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej ziemniaków. Następnie w latach 50-tych XX wieku metoda liofilizacji została wprowadzona do przemysłu w celu wyprodukowania lekkich wagowo i bogatych we wszystkie niezbędne składniki odżywcze racji żywności dla astronautów i wojska. Także podróżnicy korzystając z jej niepodważalnych atutów zabierając produkty liofilizowane ze sobą na dalekie wyprawy.
Pakowanie:
Lebepur zapakowany jest próżniowo w szczelną torebkę typu doypack. Zamknięcie strunowe pozwala na używanie dowolnej ilości owoców i warzyw w dowolnym czasie przy zachowaniu wszystkich właściwości, po otwarciu przez 3 miesiące.