Kawa Jambo Bio-Espresso to łagodnie korzenne Espresso z naturanym posmakiem. Krzewy kawy Jambo rosną na zboczach góry Mount Elgon, we wschodniej Ugandzie, na wysokości ok. 1200 metrów w cieniu okolicznych drzew, pielęgnowane starannie przez miejscowych plantatorów. Wiedza na temat biologicznej uprawy i doświadczenie w uważnym obchodzeniu się z naturą przynoszą szczególne efekty: ognisto-czerwone owoce, ręcznie zbierane, uwalniane są z owocowej osłony i suszone na słońcu, ziarno po ziarnie.
Opakowanie próżniowe vacuum, nie zawiera aluminium.
Specjalne folie gwarantują pełny aromat i smak.
Kraj pochodzenia: Uganda
Stopień palenia: średnio palona
Waga: 250g
Skład: 100% Arabica wyżynna z biologicznie kontrolowanych upraw
Wyprodukowane dla: EZA Fairer Handel GmbH
Import i dystrybucja:
Biosprawiedliwi
Przy zamówieniu kilku produktów jednocześnie mogą Państwo zaoszczędzić na kosztach przesyłki, które są podyktowane ich łączną wagą - zapraszamy więc na inne nasze aukcje a także do naszego
E-sklepu. Po wpłynięciu zamówienia na większą ilość produktów koszt przesyłki zostanie policzony indywidualnie - proszę nie wpłacać od razu należności za przesyłkę poszczególnych produktów.
Produkt: