BIO Ziarno kakaowca 250g
całe
EKOGRAM ZIELONKI
Produkt rolnictwa ekologicznego
Dlaczego warto wybierac produkty BIO?
Żywność ekologiczna zwana powszechnie „BIO” jest wytwarzana wyłącznie metodami naturalnymi. Jej produkcja odbywa się bez użycia wszelkich pestycydów, nawozów sztucznych, syntetycznych środków ochrony roślin, a także antybiotyków, hormonów wzrostu i genetycznie modyfikowanych organizmów. Unia Europejska gwarantuje wiarygodność produktów pochodzących z gospodarstw ekologicznych, niezależnie od miejsca wytworzenia tych produktów i zapewnia precyzyjne ich etykietowanie. Na etykiecie produktu znajduje się kod jednostki certyfikującej.
ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA = WYŻSZY STANDARD = LEPSZY SMAK = ZDROWIE DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH
Ziarno kakaowca - pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej. Ziarno kakaowca przywiózł do Europy Krzysztof Kolumb. Poza walorami smakowymi ziarno kakaowca jest bogatym źródłem wielu składników odżywczych. Zawiera tak duże ilości żelaza że spokojnie zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu. Związki żelaza zawarte w kakaowcu są skuteczną bronią w walce z anemią. Magnez chroni przed stresem, powoduje lepsze krążenie krwi i podnosi wydajność umysłu. Chrom pomaga utrzymać odpowiedni poziom cukru we krwi.
Kakao podnosi również poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w mózgu, przez co pomaga w walce ze stresem. Jako jedyna roślina zawiera anadamid który jest uwalniany gdy mamy dobre samopoczucie przez co dłuższy czas możemy czuć się lepiej.
Producent: EKOGRAM ZIELONKI
Waga: 250g
Termin przydatności: 07/2016
Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.