OWOCE GOJI BIO 50g
Suszone Jagody Goji - Lycium barbarum Owoce GOJI ( Kolcowój pospolity) - roślina z rodziny psiankowatych. Kolcowój pochodzi z gór Himalajów, stamtąd wraz ze sztormem, jego nasiona przeniosły się do Ameryki Północnej i dalej do Europy. W Azji dobroczynne właściwości jagód goji znane są już od dwóch tysięcy lat. Każdego roku, w sierpniu, odbywa się kilkudniowy festiwal, podczas którego Chińczycy oddają hołd tej niezwykłej roślinie. Kolcowój osiąga wielkość od 1m do 3 metrów wysokości, jego gałązki pokrywają kolce, liście natomiast są długie, grube, koloru szarozielonego. Owoce kolcowoju mają kształt podłużny.Te zaledwie dwucentymetrowe owoce są bardzo delikatne, dlatego zrywa się je ręcznie. Ich przyjemny, słodki smak pozwala na jedzenie goji prosto z drzewa, natomiast suszone jagody kolcowoju są świetną przekąską. Jagody Goji są uważane, za żywność funkcjonalną. SKŁAD: - węglowodany ( 68% masy suszonych jagód goji stanowią węglowodany) - białka ( 12% masy suszonych jagód goji stanowią węglowodany) - tłuszcze ( 10% masy suszonych jagód goji stanowią tłuszcze) - błonnik ( 10% masy suszonych jagód goji stanowi błonnik) - 11 minerałów oraz 22 minerały śladowe - polisacharydy - zeaksantyna - substancja antyoksydacyjna - witamina B1, B2, B6, E oraz jest naturalnym, bogactwem witaminy C. - betakaroten DAWKOWANIE: Owoce Goji spożywa się najczęściej ugotowane, ale również suszone. Jagody goji mogą być dodatkiem do napojów i wszelkich posiłków – są popularnym składnikiem zup oraz warzywnych potraw z ryżem. Dobowa dawka suszonych owoców wynosi ok. 15 – 30 g.
Produkt z certyfikatem BIO i EKO
ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ NA AUKCJE NA NASZYM DRUGIM KONCIE: fraida_pl
|