BIO FASOLKA MUNG - 400g BIO PLANET
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, jest doskonałym źródłem białka roślinnego.
Skład:
fasolka mung* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Sposób przygotowania:
Fasolę należy moczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie ugotować z dodatkiem glonu kombu w świeżej, nieosolonej wodzie. Tak ugotowana smakuje najlepiej z warzywami i kaszami, także jako dodatek do zup lub w postaci kiełków np. do sałatek.
Urządzenie do własnej hodowli kiełków. Do nabycia w sklepie.
![NACZYNIE DO KIEŁKÓW- PLASTIKON (BIO NATURA)](http://www.bioplanet.pl/zasoby/import/5/590<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span><span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>30000.jpg?preset=kafleL)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 312 kcal (1317 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.30 g
węglowodany - 43.60 g
białko - 23.60 g
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Certyfikat bio
PRODUKT WEGETARIAŃSKI
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Etiopia