EKOLOGICZNE GOSPODARSTWO ROLNE
Piotr Zaleszczyk
EKO Fasola Red Kidney 300g
produkowana we własnym gospodarstwie
znakomicie nadaje się do przygotowywania past, pasztetów, farszy, zup i sosów.
Fasola Red Kidneywartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna
86 kcal gotowana
344 kcal surowa
Białko
5,3
22,5
Węglowodany
16,1
60,2
Tłuszcze
0,4
0,7
Gluten
nie zawiera
IG (indeks glikemiczny)
35
Konieczny składnik chili con carne oraz innych dań kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej, doskonała baza sałatek wielowarzywnych. Komponuje się z pomidorami, czosnkiem, majerankiem, oregano, cząbrem. Wymienione przyprawy redukują jej właściwości wzdymające.
Pasztet z czerwonej fasoli
Pasztet z czerwonej fasoli jest jedną z wariacji pasztetów wegetariańskich. Prosty i szybkim w przygotowaniu, nie wymaga dużego nakładu pracy ani sprzątania po gotowaniu.
Składniki 1 kubek czerwonej fasoli
Przed pieczeniem
1 lub 2 marchewki i pietruszki 1/2 kubka siemienia lnianego 1/2 kubka otrąb owsianych lub pszennych 1 jajko pół pęczka natki pietruszki mielony kminek pieprz sól czosnkowa liść lubczyku Fasolę należy namoczyć na około 12 godzin. Najlepiej na noc. Rano wymienić wodę i gotować około 1 godzinę. Pod koniec gotowania dorzucam warzywa i gotuję tak długo aż warzywa będą miękkie. Można dorzucić cebulę, pora czy seler. Ale ja mam już swój ulubiony zestaw warzyw. Po ugotowaniu odcedzamy warzywa i zostawiamy do ostygnięcia. Siemię lniane należy namoczyć aby zmiękło. Wystarczy kilka minut w gorącej wodzie.
Upieczony
Następnie mielimy wszystko razem w malakserze albo w maszynce do mięsa. Dodajemy zioła, przyprawy, jajko i otręby i mieszamy. Przekładamy do keksówki (ja używam silikonowej i prawie nigdy jej nie smaruję). Wystarczy 30 -40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pasztet gotowy. Pasztet jest idealnym dodatkiem do chleba albo pokrojony w grubsze plasterki jako dodatek do obiadu. Ja zazwyczaj zabieram dwa plasterki i sporo gotowanych warzyw albo surówkę do pracy na lunch.
KONTAKT:
GOSPODARSTWO ROLNE
PIOTR ZALESZCZYK
21-518 SOSNÓWKA 91
NIP: 537[zasłonięte]212-99
tel. 790-[zasłonięte]-954
e-mail: [zasłonięte]@wp.pl
KOSZTY I SPOSOBY DOSTAWY:
1. Dostawa bezpłatna
Przesyłki o wartości wysyłanych towarów powyżej 400 zł i wadze do 30 kg, bez względu na ilość zamówionych produktów, dostarczane są bezpłatnie.
2. Dostawa za pośrednictwem Poczty Polskiej:
Ø list ekonomiczny
Ø list polecony
reklamacja dotycząca niedostarczenia przesyłek nierejestrowanych nie będzie rozpatrywana
3. Towar wysyłam tylko na terenie Polski zwykle w ciągu 48h po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie bankowym.
VWBANKDIRECT:
68 2130 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0040170 [zasłonięte] 859201
Na życzenie wystawiam faktury VAT.
W tytule przelewu proszę wpisać Nick Allegro oraz numery aukcji, w których brali Państwo udział.
Zapraszam do odwiedzenia moich pozostałych aukcji!
Życzę smacznych i zdrowych zakupów