Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIO FASOLA RED KIDNEY - 300g - EKO producent

23-01-2014, 11:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.30 zł     
Użytkownik takitamludz
numer aukcji: 3866068165
Miejscowość Sosnówka
Wyświetleń: 7   
Koniec: 18-01-2014, 9:38
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

EKOLOGICZNE GOSPODARSTWO ROLNE

Piotr Zaleszczyk

EKO Fasola Red Kidney 300g

produkowana we własnym gospodarstwie

znakomicie nadaje się do przygotowywania past, pasztetów, farszy, zup i sosów.

Fasola Red Kidneywartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna

86 kcal gotowana

344 kcal surowa

Białko

5,3

22,5

Węglowodany

16,1

60,2

Tłuszcze

0,4

0,7

Gluten

nie zawiera

IG (indeks glikemiczny)

35


Konieczny składnik chili con carne oraz innych dań kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej, doskonała baza sałatek wielowarzywnych. Komponuje się z pomidorami, czosnkiem, majerankiem, oregano, cząbrem. Wymienione przyprawy redukują jej właściwości wzdymające.

Pasztet z czerwonej fasoli

Pasztet z czerwonej fasoli jest jedną z wariacji pasztetów wegetariańskich. Prosty i szybkim w przygotowaniu, nie wymaga dużego nakładu pracy ani sprzątania po gotowaniu.

Składniki

1 kubek czerwonej fasoli

Przed pieczeniem

1 lub 2 marchewki i pietruszki
1/2 kubka siemienia lnianego
1/2 kubka otrąb owsianych lub pszennych
1 jajko
pół pęczka natki pietruszki
mielony kminek
pieprz
sól czosnkowa
liść lubczyku

Fasolę należy namoczyć na około 12 godzin. Najlepiej na noc. Rano wymienić wodę i gotować około 1 godzinę. Pod koniec gotowania dorzucam warzywa i gotuję tak długo aż warzywa będą miękkie. Można dorzucić cebulę, pora czy seler. Ale ja mam już swój ulubiony zestaw warzyw.
Po ugotowaniu odcedzamy warzywa i zostawiamy do ostygnięcia.
Siemię lniane należy namoczyć aby zmiękło. Wystarczy kilka minut w gorącej wodzie.

Upieczony

Następnie mielimy wszystko razem w malakserze albo w maszynce do mięsa. Dodajemy zioła, przyprawy, jajko i otręby i mieszamy. Przekładamy do keksówki (ja używam silikonowej i prawie nigdy jej nie smaruję).
Wystarczy 30 -40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pasztet gotowy. Pasztet jest idealnym dodatkiem do chleba albo pokrojony w grubsze plasterki jako dodatek do obiadu. Ja zazwyczaj zabieram dwa plasterki i sporo gotowanych warzyw albo surówkę do pracy na lunch.

KONTAKT:

GOSPODARSTWO ROLNE

PIOTR ZALESZCZYK

21-518 SOSNÓWKA 91

NIP: 537[zasłonięte]212-99

tel. 790-[zasłonięte]-954

e-mail: [zasłonięte]@wp.pl


KOSZTY I SPOSOBY DOSTAWY:

1. Dostawa bezpłatna

Przesyłki o wartości wysyłanych towarów powyżej 400 zł i wadze do 30 kg, bez względu na ilość zamówionych produktów, dostarczane są bezpłatnie.

2. Dostawa za pośrednictwem Poczty Polskiej:

Ø list ekonomiczny

Ø list polecony

reklamacja dotycząca niedostarczenia przesyłek nierejestrowanych nie będzie rozpatrywana

3. Towar wysyłam tylko na terenie Polski zwykle w ciągu 48h po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie bankowym.

VWBANKDIRECT:

68 2130 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0040170 [zasłonięte] 859201

Na życzenie wystawiam faktury VAT.

W tytule przelewu proszę wpisać Nick Allegro oraz numery aukcji, w których brali Państwo udział.

Zapraszam do odwiedzenia moich pozostałych aukcji!

Życzę smacznych i zdrowych zakupów