Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIO FASOLA ADZUKI - 1000g - EKOGRAM ZIELONKI

26-04-2014, 9:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 14.50 zł     
Użytkownik DoktorPelc
numer aukcji: 4098392558
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 13    Licytowało: 11    Wyświetleń: 92   
Koniec: 26-04-2014 09:34:04
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

BIO Fasola adzuki

1000g

 EKOGRAM ZIELONKI

 

 

Produkt rolnictwa ekologicznego

Dlaczego warto wybierac produkty BIO?

 

 

Żywność ekologiczna zwana powszechnie „BIO” jest wytwarzana wyłącznie metodami naturalnymi. Jej produkcja odbywa się bez użycia wszelkich pestycydów, nawozów sztucznych, syntetycznych środków ochrony roślin, a także antybiotyków, hormonów wzrostu i genetycznie modyfikowanych organizmów. Unia Europejska gwarantuje wiarygodność produktów pochodzących z gospodarstw ekologicznych, niezależnie od miejsca wytworzenia tych produktów i zapewnia precyzyjne ich etykietowanie. Na etykiecie produktu znajduje się kod jednostki certyfikującej.

 

ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA = WYŻSZY STANDARD = LEPSZY SMAK = ZDROWIE DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH

bio fasola adzuki

 

To małe bordowe ziarna, z charakterystycznym białym paskiem. Fasola adzuki, jest powszechnie stosowana w Japonii i Chinach. W smaku przypomina czerwoną fasolę, aczkolwiek ma silny, orzechowy, słodki smak. Stanowi idealny dodatek do chili, gulaszów oraz sałatek. Mniej kaloryczna od czarnej fasoli czy ciecierzycy. W przeciwieństwie do większości innych ziaren, ziarna fasoli adzuki są często słodzone i używane do deserów. 


Fasola adzuki to bogate źródło kwasów omega – 6, tiaminy, niacyny i kwasu foliowego oraz wielu minerałów, w tym wapnia, magnezu, fosforu, potasu i sodu. Włączenie fasoli adzuki do diety, dzięki wysokiej zawartości błonnika, wspomaga ruchy jelit, co oznacza, że resztki usuwane są z organizmu skuteczniej i efektywniej. To natomiast, przyczynia się do obniżania poziomu złego cholesterolu we krwi. Fasola ma również działanie moczopędne, co korzystnie wpływa na pracę nerek. Są one doskonałym dodatkiem do zdrowej diety oraz osób cierpiących na choroby pęcherza lub nerek. Ze względu na wysoką zawartość białka, szczególnie zalecana dla osób odchudzających się. Włókno z fasoli adzuki dodatkowo wypełnia żołądek i zapewnia uczucie syci na dłużej. 

 

Przygotowanie:

Fasolę moczyć przez 8 godzin. Następnie dokładnie wypłukać i zalać świeżą wodą. Gotować pod przykryciem przez około 45 minut lub do uzyskania wymaganej miękkości. 

 

 

 

Producent: EKOGRAM ZIELONKI

Waga: 1000g

Produkt  pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

 

 

Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw. Wykorzystane zdjęcia są jedynie zdjęciami archiwalnymi. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji co do długości terminów, prosimy Państwa o kontakt drogą telefoniczną lub mailową.