Informacje o produkcie
-
Nierafinowany ekologiczny cukier trzcinowy
-
Nie zawiera żadnych dodatków
-
Delikatny karmelowy smak
-
Piękny złoty kolor
-
Zdrowa alternatywa dla tradycyjnego cukru
- Producent: EKOGRAM ZIELONKI
- Waga: 500g
- Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw. Wykorzystane zdjęcia są jedynie zdjęciami archiwalnymi. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji co do długości terminów, prosimy Państwa o kontakt drogą telefoniczną lub mailową
Co to jest cukier SUCANAT
To nierafinowany cukier trzcinowy. Cukier Sucanat uzyskiwany jest przez tłoczenie soku z trzciny cukrowej. Następnie jest on klarowany i zatężany. Dopiero z tak gęstego syropu krystalizuje się surowy cukier trzcinowy. Nie zawiera żadnych dodatków.
Cukier trzcinowy nierafinowany, ceniony ze względu na swój niepowtarzalny i delikatny karmelowy smak oraz piękny złotym kolor, który zawdzięcza melasie.
Zawiera szereg składników odżywczych (aczkolwiek w niewielkich ilościach), tzn. aminokwasów, minerałów i witamin. Składniki te pomagają zachować równowagę cukru we krwi i stabilizują poziom insuliny. Nie zawiera żadnych substancji dodawanych do białego cukru czy innych środków słodzących.
Wartości odżywcze (w 100g): 388kcal, białko0.6g, tłuszcz 0.5g, węglowodany 95.1g.
Ze względu na pochodzenie z upraw ekologicznych nie zawiera żadnych rakotwórczych substancji stosowanych w czasie uprawy trzciny cukrowej.
Naturalny cukier trzcinowy SUCANAT, to zdrowa alternatywa dla tradycyjnego cukru!
Idealnie nadaje się do słodzenia napojów gorących i zimnych, domowych wypieków czy koktajli.
![bio cukier trzcinowy](http://www.drpelc.pl/foto/bio/biocukiernierafinowany.jpg)