Przesyłki dostarcza kurier
BIO Cukier trzcinowy
SUCANAT - NIERAFINOWANY
1000g
EKOGRAM ZIELONKI
Produkt rolnictwa ekologicznego
Dlaczego warto wybierac produkty BIO?
Żywność ekologiczna zwana powszechnie „BIO” jest wytwarzana wyłącznie metodami naturalnymi. Jej produkcja odbywa się bez użycia wszelkich pestycydów, nawozów sztucznych, syntetycznych środków ochrony roślin, a także antybiotyków, hormonów wzrostu i genetycznie modyfikowanych organizmów. Unia Europejska gwarantuje wiarygodność produktów pochodzących z gospodarstw ekologicznych, niezależnie od miejsca wytworzenia tych produktów i zapewnia precyzyjne ich etykietowanie. Na etykiecie produktu znajduje się kod jednostki certyfikującej.
ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA = WYŻSZY STANDARD = LEPSZY SMAK = ZDROWIE DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH
Cukier trzcinowy nierafinowany, ceniony głównie ze względu na swój niepowtarzalny i delikatny karmelowy smak oraz piękny złotym kolor, który zawdzięcza melasie. Zawiera szereg składników odżywczych (jednak w niewielkich ilościach), tzn. aminokwasów, minerałów i witamin, a dokładniej żelazo, wapń, fosfor, potas, magnez, witaminę B6, i chrom. Składniki te pomagają zachować równowagę cukru we krwi i stabilizują poziom insuliny. Nie zawiera natomiast substancji dodawanych do cukru białego. Ze względu na ekologiczne uprawy nie zawiera także rakotwórczych pestycydów stosowanych w czasie uprawy trzciny cukrowej.
Cukier Sucanat uzyskiwany jest po przez tłoczenie soku z trzciny cukrowej, który następnie jest klarowany i zatężany, z tak gęstego syropu krystalizuje się dopiero surowy cukier trzcinowy.
Producent: EKOGRAM ZIELONKI
Waga: 1000g
Termin przydatności: 06/2016
Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.