Natura to samo zdrowie!
Przedmiotem mojej aukcji są Bio Cukier z pąków kwiatów palmy kokosowej
tradycyjnie wytwarzany bez dodatków nierafinowany niebielony
Niski Indeks Glikemiczny = Zdrowa Dieta!
Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały. Sok ten jest wykorzystywany do produkcji CUKRU KOKOSOWEGO.
INDEKS GLIKEMICZNY ( w 100g) : Cukier rafinowany - 68 Cukier trzcinowy - 61 Klon - 54 Miód - 48 Agawa - 40 Cukier kokosowy - 35 Cukier ten jest długotrwałym źródłem energii. Im mniejszy indeks glikemiczny tym stabilniejszy poziom cukru.
TROPICAI - COCONUT BLOSSOM CUKIER KOKOSOWY
Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych palmy kokosowej z upraw ekologicznychPL-EKO-04 / Rolnictwo spoza UE.
Wartość odżywcza: 100g Wartość energetyczna: 1605 KJ / 378 kcal Białko: 1,3 g Węglowodany: 92,4 g Tłuszcz <0,1 g Potas 924 mg / 46,2% RDA* Cynk 1,63 mg / 16,3% RDA* *%RDA - oznacza % realizacji zalecanego dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości podana na spawie opakowania
Zawartość netto: 250 g
Producent:Tropicai, GmbH, Dillinger Str.2,86637 Wertingen
Produkt jest fabrycznie nowy
|