Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIO ACEROLA źródło witaminy C

29-06-2015, 16:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 55 zł     
Użytkownik miksomania
numer aukcji: 5467273133
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 6   
Koniec: 29-06-2015 16:38:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

E-mail:
[zasłonięte]@gmail.com


Tel: 698 [zasłonięte] 222
w godz.10.00-14.00

 

Skype: miksomania.pl

 

Koszt przesyłki podany jest zawsze na stronie aukcji.
 

Wszystkie przedmioty są nowe
i pełnowartościowe.
 

Na zapłatę czekam siedem dni od momentu zakupu.Możliwe formy płatnosci to: bezpośredni przelew na konto,za pośrednictwem PAY-U oraz za pobraniem.
 

W przypadku braku jakiegokolwiek produktu w magazynie informuję niezwłocznie o tym fakcie i o przybliżonym czasie realizacji .W przypadku niezaakceptowania terminu oczekiwania zwracam pieniądze na konto w ciągu 1 dnia roboczego.
 

Możliwy jest zwrot zakupionego towaru w terminie14 dni,w nienaruszonym opakowaniu
Numer konta do bezpośredniej wpłaty: 21 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0250091 [zasłonięte] 301820
Przesyłka Pocztą Polską
w ciągu 2-7 dni roboczych.

Bio Acerola -
proszek 100g


 

Super Acerola to inaczej sproszkowane BIO owoce Aceroli. Produkt jest w 100% naturalnym proszkiem otrzymywanym z organicznych owoców co oznacza, że nie zawiera żadnych barwników, wypełniaczy, konserwantów i innych niezdrowych substancji. W Ameryce Południowej jest również znana jako „wiśnia z Barbadosu”.

Sposób użycia: Nie zaleca się spożywania więcej niż 5g dziennie. Jedną łyżeczkę wymieszać z mlekiem, jogurtem lub sokiem. Można dodać do płatków, deserów i sałatek

 

Składniki:100% zmielone BIO owoce Aceroli




Acerola jest owocem najbogatszym w witaminę C. Zawierają do 4,5% witaminy C (czyli 4500 mg na 100 g owocu), a więc prawie 100 razy więcej niż w owocach cytrusowych i ponad 10 razy więcej niż w porzeczce czarnej. Jeden lub dwa owoce aceroli, zależnie o wielkości i zawartości kwasu askorbinowego, zapewniają rekomendowaną dzienną dawkę witaminy C. Najwięcej kwasu askorbinowego mają owoce 15 dniowe, gdy dojrzeją, zawartość witaminy C spada o 40%. Drzewa rosnące w cieniu mają mniej witaminy C w owocach. Znaczenie ma także pora roku czy rejon uprawy. Poza tym w owocach występuje znaczna ilość prowitaminy A oraz tiamina (witamina B1), ryboflawina (witamina B2), niacyna (Witamina PP), wapń, fosfor i żelazo
.

 

WITAMINA C z aceroli:

- Wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego

- Zwiększa odporność organizmu na choroby

- Łagodzi objawy infekcji bakteryjnych i wirusowych

- Ma zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych i w okresie rekonwalescencji

- Uzupełnia niedobory w stanach zwiększonego zapotrzebowania, zwłaszcza przy dużych wysiłkach fizycznych - poprawia sprawność

- Chroni przed skutkami stresu

- Skraca czas trwania przeziębienia czy zakażenia, aktywizuje system imunologiczny, czyli pobudza wzrost komórek odpornościowych

- Obniża ryzyko powstania alergii, zmniejsza odczyn alergiczny, ponieważ osłabia działanie histaminy

- Jest antyutleniaczem, zwalcza wolne rodniki, chroni przed zmianami nowotworowymi, łagodzi niepożądane skutki radioterapii

- Oddziałuje korzystnie na wzrok, hamuje rozwój zaćmy

- Ułatwia pokonywanie stresu, depresji, umożliwia koncentrację

- Pomaga dzieciom w okresie intensywnego wzrostu

 

Zalecenia do stosowania:

Preparat jest szczególnie wskazany:

· w okresie osłabienia odporności organizmu

· w przypadku słabych, podatnych na pękanie naczyń krwionośnych

· w celu ochrony przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników

· u osób ze zwiększonym zapotrzebowaniu na witaminę C (np. osoby palące papierosy, mieszkające w dużych miastach, w podeszłym wieku, narażone na stres).

 
.

 

  

 



 


    

.


 




    
 
   
 
     
 

.
 

 

                                                      

 





 

BIO ACEROLA źródło witaminy C