Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BingoSpa Ekstrakt z jogurtu 100%

27-09-2014, 8:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 22.14 zł     
Użytkownik SwiatPaznokciNr1
numer aukcji: 4615404671
Miejscowość Ostrowiec Świętokrzyski
Wyświetleń: 4   
Koniec: 27-09-2014 08:01:22

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

babski


Ekstrakt z jogurtu 100% BingoSpa.

 Dla profesjonalistów.

 

     50ml


 

Nazwa INCI: Aqua, Yogurt Filtrate.

Wygląd i konsystencja:  ciecz, o niecałkowitej klarowności

Barwa: biała

Zapach: słaby;

Rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie;

pH <7,5, w ustalonych granicach bezp.: 2 - 11,5

Gęstość >1,000 g/cm3

     

     

     

    Jogurt jest surowcem spożywczym wytwarzanym z mleka sfermentowanego za pośrednictwem bakteriiLactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Po podgrzaniu wstępnym, mleko może być pełne, pół-pełne, chude, rekombinowane i rekonstytuowane. Mikroorganizmy produktu końcowego muszą być obfite i odpowiednie. 
    Ekstrakt z jogurtu wytwarzany jest z fermentowanego, odtłuszczonego mleka.

    Słowo jogurt pochodzi z tureckiego określenia gęstego mleka. Od tysięcy lat, jogurt jest potrawą o wysokiej biologicznie wartości, ponieważ zawiera liczne witaminy, wapń, fosfor i inne minerały.

     

     

     

     

    Skład chemiczny ekstraktu z jogurtu BingoSpa

    • Węglowodany 
      Wskutek działania bakterii mlecznych w trakcie procesu fermentacji, ilość laktozy w jogurcie (typowego węglowodanu w produktach mlecznych) jest mniejsza niż w mleku. Jednakże dodanie mleka w proszku przy produkcji jogurtu podnosi poziom tego węglowodanu. Bakterie jogurtowe posiadają liczne enzymy zamieniające laktozę w kwas mlekowy. 
    • Proteiny 
      Proteiny jogurtowe są wysokiej jakości łatwo wchłanianymi substancjami, ponieważ bakterie mlekowe częściowo trawią je uwalniając ich fragmenty (peptydy) i aminokwasy. Proteiny jogurtu zawierają znaczącą przewagę lizyny. Wskutek dosypania mleka w proszku w procesie produkcji jogurtu zawartość protein w niektórych jogurtach jest nawet większa niż w mleku.   
    • Witaminy 
      Ilość witamin zależy od składu witaminowego mleka i obróbki cieplnej podczas produkcji jogurtu. Fermentacja zwiększa poziom witamin takich jak tiamina (B1), ryboflawina (B2), pirydoksyna (B6), niacyna i szczególnie kwas foliowy a zmniejsza poziom witaminy B12 i C. 
    • Minerały
      Jogurt jest doskonałym źródłem wapnia. Wapń odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu organizmu. Jest głównym składnikiem kości i zębów. Jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, kurczenia się mięśni, koagulacji krwi, produkcji hormonów, aktywności serca, itd. Wapń ustawicznie jest eliminowany z organizmu i musi być uzupełniany szczególnie w okresie zwiększonego zapotrzebowania na ten surowiec (wzrost, ciąża, karmienie piersią, menopauza, starzenie się). Co więcej, jogurt jest doskonałym źródłem fosforu i magnezu, minerałów niezbędnych dla regulacji wielu procesów łącznie z metabolizmem i odkładaniem wapnia w kościach.

     

     

     

     

     

    Właściwości kosmetyczne ekstraktu z jogurtu BingoSpa

    Celem kosmetycznego wykorzystania ekstraktu z jogurtu BingoSpa jest przywrócenie skórze naturalnej równowagi, w oparciu o witaminy i minerały w nim zawarte. 
    Witaminy i minerały wzmacniają skórę chroniąc ją przed stresem, poprawiając jej mechanizmy obronne i redukując wczesne oznaki starzenia.

     

     


    Działanie kondycjonujące na skórę
    Wynika ono z obecności protein, węglowodanów, alfa-hydroksykwasów (kwas mlekowy) i witamin w 
    jogurcie.


     Proteiny 
    Polarna natura protein daje im zdolność wiązania cząsteczek wody poprzez wiązania wodorowe. Na działanie to nie wpływa masa cząsteczkowa protein. Jednakże, gdy celem jest penetracja warstw skóry i nawilżenie jej głębszych warstw, peptydy o krótkich łańcuchach, o niskiej masie cząsteczkowej pozwalają uzyskać lepszy efekt. Dlatego, proteiny o niskiej masie cząsteczkowej są lepszymi substancjami nawilżającymi dla głębszych warstw skóry, podczas gdy te o wyższej masie cząsteczkowej – ze względu na działanie filmogeniczne – lepsze są dla uzyskania nawilżenia powierzchniowego oraz ujędrnienia i wygładzenia skóry.


    • Węglowodany 
    Węglowodany są powszechnie wykorzystywanymi w kosmetyce substancjami aktywnymi. Związki te są higroskopijne, co oznacza, że adsorbują wodę przyczyniając się do utrzymania właściwego poziomu nawilżenia w warwie rogowej. Związki te budują wiązania wodorowe zapobiegając masowej utracie wody i redukując odwodnienie. Ponadto, niektóre z węglowodanów tworzą powłokę ochronną na skórze zapobiegające utracie wody transepidermalnej.


    • α-hydroksykwasy (AHA) 
    Większość AHA to substancje fizjologiczne, naturalne i nietoksyczne. Pobudzają normalny proces keratynizacji i złuszczania naskórka i są szczególnie delikatne dla wrażliwej skóry (Yu RJ & Van Scott EJ, 2002).


    • Witaminy 
    Z punktu widzenia piękna i funkcjonalności, obecne badania wskazują, że niektóre witaminy i ich pochodne potęgują działanie preparatów kosmetycznych i przyborów toaletowych. Co więcej, testy laboratoryjne i kliniczne dostarczają jasnych dowodów na to, że witaminy stosowane we właściwych ilościach, odgrywają ważną rolę w ochronie, poprawie i procesie odnowy skóry. 
    Miejscowo aplikowane witaminy korzystnie wpływają na wiele dolegliwości skórnych takich jak przesuszenie, łuszczenie czy zmarszczki. Co więcej, naturalność witamin zachęca do ich wprowadzania do preparatów kosmetycznych ukierunkowanych na działanie zmiękczające i wygładzające. Witaminy są substancjami funkcjonalnymi, ponieważ penetrują skórę, a przy właściwym ich stosowaniu, są bezpieczne i nie wywołują skutków ubocznych (Idson B, 1993).

     

     

     


    Stymulowanie regeneracji komórek

    α-hydroksykwasy (AHA) działają na warstwę rogową skóry. Wpływają na kohezję korneocytów w najgłębszych warstwach skóry. W konsekwencji, warstwa rogowa staje się cieńsza a powierzchnia skóry bardziej elastyczna.

    Klas mlekowy jest naturalnym AHA obecnym w mleku (i w produktach mlecznych) oraz w miodzie. Ze względu na właściwości kwasowe, zalecany jest jako naturalny eksfoliant o silnym działaniu nawilżającym.


    Ekstrakt z jogurtu BingoSpa zalecany jest w kosmetykach o działaniu stymulującym skórę, rewitalizującym,  nawilżającym, wygładzającym i kondycjonującym oraz których celem jest złuszczanie naskórka.  

    Zaleca się dozowanie na poziomie 0,5 – 5%.

     

     


    WAŻNE ! Kupujący wybierając przesyłkę "LIST EKONOMICZNY" zapewnia,

    że wie, iż jest to przesyłka nierejestrowana Poczty Polskiej i nie jest objęta gwarancją doręczenia.

    Zatem Kupujący wybierając tę opcję przesyłki,

    świadomie rezygnuje z roszczeń wobec sprzedającego

    w przypadku nieotrzymania przesyłki LISTEM EKONOMICZNYM.

    Dla zminimalizowania ryzyka utraty zakupionego przedmiotu poprzez niedoręczenie listu kupującemu

    - w jednym LIŚCIE EKONOMICZNYM wysyłamy tylko 1 sztukę zakupionego towaru.