Wilgotne, intensywnie orzechowe bananowe mufiny... Jeśli jesteś ich fanem, na pewno zachwycisz się proteinowym batonem Quest Banan Nut Muffin! Zawiera potężny ładunek 20g białka a przy tym ma zaledwie 5g aktywnych węglowodanów!
Batony Quest All Natural zawierają wyłącznie naturalne składniki - żadnych sztucznych słodzików i ani grama dodatku cukru.
Batony Quest to idealny odżywczy baton dla każdego, kto oczekuje wysokiej jakości białka bez zbędnych wypełniaczy, a jednocześnie chce wyeliminować z diety znaczną ilość węglowodanów. Questy są pyszne jak zwyczajne słodkości, a przy tym zawierają starannie dobrane składniki, mnóstwo białka i błonnika, które dają uczucie sytości, wspomagają trawienie i ułatwiają utratę wagi.
Wybierając batony Quest wybierasz:
- do 20g najwyższej jakości białka,
- białko pochodzące wyłącznie i izolatu białka serwatkowegolub micelarnej kazeiny (izolat białek mleka)
- najniższą możliwą wartość węglowodanów przyswajalnych (maksymalnie 6g)
- słodycz pochodzącą z lo han guo, stewii, erytrytolu lub sukralozy - wyłącznie substancji słodzących pochodzenia naturalnego
- aż 17g - 20g błonnika w jednym batonie
- żadnej żelatyny
- żadnej gliceryny
- ani grama białka sojowego
- zero wypełniaczy
- żadnych częstych alergenów - glutenu, soi, jaj
Masz ochotę na coś napawdę pysznego - spróbuj triku amerykańskich sportowców i podgrzej baton Quest 30 sekund w mikrofalówce. Otrzymasz aromatyczną, ciągnącą się, słodką i obłędnie pyszną masę, która dosłownie rozpływa się w ustach i zachwyca smakiem.
Quest to jedyne batony, które mają tak niską zawartość węglowodanów. Metoda ich wytwarzania jest na tyle unikalna, że jest w trakcie procesu objęcia ochroną patentową USA! To dlatego nie znajdziesz w sklepach innych batonów, które miałyby tak dobry skład, tak wysoką zawartość białka i tak niską zawartość węglowodanów netto!
W batonach Quest znajdziesz takie składniki jak:
- Izolat białka serwatkowego - uważany za najlepiej dostępne i najszybciej przyswajalne (kilka minut!) źródło białka o niesamowitym profilu aminokwasowym, który zapewnia organizmowi wartościowe białko, które zwiększa masę mięścniową, wspomaga utratę tłuszczu i zwiększa odpornośćorganizmu. To jedno z najdroższych białek, wielokrotnie drożze od białek sojowych.
- Izolat białek mleka - najwyższej jakości białko mleczne wolno trawione, bez laktozy i bez cholesterolu. W przeciwieństwie do żelatyny stosowanej w innych batonach jako wypełniacz białkowy, izolat białek mleka ma kompletny profil aminokwasowy i jest w pełni przyswajalnym białkiem. Co istotne dla osób dbających o szczupłą sylwetkę, izolat białek mleka zawiera m.in. CLA (kwas linolenowy) odpowiedzialny za ograniczanie ilości tłuszczu magazynowanego w organiźmie.
- Błonnik IMO, czyli izomalto-oligo-sacharydy - błonnik pochodzenia roślinnego zbliżony do uzyskiwanej z cykorii inuliny. Błonniki te są niemal identyczne w smaku, mają tylko jedną istotną różnicę - IMO nie podrażnia przewodu pokarmowego, co ma istotne znaczenie dla osób o wrażliwym żołądku.
- A oprócz tego migdały, masło orzechowe, orzechy cashew, wyłącznie naturalne aromaty, esktrakt lo han guo, stewię, erythritol i sukralozę.
Quest Bar Protein Bar Banana Nut Muffin favlored - Wysokoproteinowy baton z migdałami, orzechami włoskimi i bananami
Skład: Mieszanka proteinowa (izolat białka serwatkowego, izolat białek mleka), izomalto-oligo-sacharydy [100% naturalny probiotyczny błonnik pochodzenia rolinnego], migdały, woda, erytrytol, mrożone suszone banany, orzechy włoskie, sól, cynamon, stewia, orzechy ziemne, orzechy cashew, naturalne aromaty.
Produkt bezglutenowy. Może zawierać sladowe ilości orzechów. Zawiera orzechy ziemne, włoskie, cashew i migdały i składniki pochodzenia mlecznego.
Wartości odżywcze na 1 baton 60g: 170kcal, 20g białka, 25g węglowodany (w tym 16g błonnik, 2g cukier, 4g erytrytol), 5g tłuszcze, 290mg sodu.
Producent: Wyprodukowano w USA dla Quest Nutrition, LLC
Najlepiej spożyć przed końcem: czerwiec 2014
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.
- Produkt odpowiedni dla diety South Beach, Dukan, Diabetyczna, Wysokobiałkowa, Niskie IG, Dieta niskowęglowodanowa
- Zastosowane substancje słodzące Stewia, Erytrytol
- Substancje słodzące, których unikasz Glukoza, Sorbitol, Cyklaminian sodu, Mannitol, Aspartam, Lo han guo (owoc mnicha), Tagatoza, Ksylitol, Sukraloza (Splenda), Fruktoza, Miód, Cukier, Maltitol, Acesulfam potasu, Laktitol, Syrop glukozowo-fruktozowy
- Kaloryczność porcji do 300kcal, do 200kcal
- Produkty wegetariańskie i ekologiczne Odpowiedni dla wegetarian
- Wyklucz alergeny Soja, Gluten, Jaja