Snail Caviar
OPAKOWANIE: słoiczek 50 gram
Wprowadzenie limitów połowów doprowadziło do tworzenia nowych krzyżówek ryb,
których ikra mogłaby zastąpić te wytwarzana z ryb jesiotrowatych. Alternatywa dla
tradycyjnego kawioru może być ponadto kawior ze ślimaka szarego, szczególnie
popularny we Francji.
Przemawia za nim przede wszystkim dużo niższa cena oraz brak konieczności zabijania;
w przypadku ryb, często wydobywa się ikrę z żywych osobników, gdy_ po śmierci
wytwarzają one substancje mogące popsuć smak ikry.
Równie_ w smaku kawior ze ślimaków różni się od tradycyjnego, nie pachnie ryba i w
smaku przypomina .. dębowy las „subtelne smaki jesieni z lekka nuta drzewna”.
Popularność kawioru z jajeczek ślimaka szarego wciąż rośnie podbijając serca smakoszy.
Przygotuje się do nowego trendu!
Pakowanie i przygotowywane jest zgodne z normami Wspólnoty Europejskiej przy udziale
wyspecjalizowanego zakładu produkcyjnego.
Snails Caviar dostępny jest w małych przezroczystych 50 gramowych słoiczkach lub
puszkach zamkniętych próżniowo w temperaturze + / - 4 °C, co daje gwarancje
bezpieczeństwa sanitarnego i pozwala na zachowanie subtelnego aromatu kawioru.
Elegancki pojemnik wypełniony cennym białym kawiorem jest perła luksusu.
Snail Caviar
Kilka przepisów na potrawy znajdziesz tutaj
|