Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Biały Kawior - Snails Caviar nowość w Polsce!

23-05-2012, 13:29
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 249 zł     
Użytkownik skalmowski1
numer aukcji: 2332276073
Miejscowość Rydzówka
Wyświetleń: 140   
Koniec: 22-05-2012 11:55:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Snail Caviar

OPAKOWANIE: słoiczek 50 gram

Wprowadzenie limitów połowów doprowadziło do tworzenia nowych krzyżówek ryb,

których ikra mogłaby zastąpić te wytwarzana z ryb jesiotrowatych. Alternatywa dla

tradycyjnego kawioru może być ponadto kawior ze ślimaka szarego, szczególnie

popularny we Francji.

Przemawia za nim przede wszystkim dużo niższa cena oraz brak konieczności zabijania;

w przypadku ryb, często wydobywa się ikrę z żywych osobników, gdy_ po śmierci

wytwarzają one substancje mogące popsuć smak ikry.

Równie_ w smaku kawior ze ślimaków różni się od tradycyjnego, nie pachnie ryba i w

smaku przypomina .. dębowy las „subtelne smaki jesieni z lekka nuta drzewna”.

Popularność kawioru z jajeczek ślimaka szarego wciąż rośnie podbijając serca smakoszy.


Przygotuje się do nowego trendu!



Pakowanie i przygotowywane jest zgodne z normami Wspólnoty Europejskiej przy udziale

wyspecjalizowanego zakładu produkcyjnego.


Snails Caviar dostępny jest w małych przezroczystych 50 gramowych słoiczkach lub

puszkach zamkniętych próżniowo w temperaturze + / - 4 °C, co daje gwarancje

bezpieczeństwa sanitarnego i pozwala na zachowanie subtelnego aromatu kawioru.


Elegancki pojemnik wypełniony cennym białym kawiorem jest perła luksusu.

Snail Caviar

Kilka przepisów na potrawy znajdziesz tutaj

Zapraszamy do współpracy

Posiadamy w ofercie w ciągłej sprzedaży surowe jajeczka do samodzielnego przyrządzenia.

Snail Caviar

Gospodarstwo Snails Garden zajmuje chowem i reprodukcją lądowych ślimaków jadalnych. Ferma położona jest w ekologicznym regionie Warmii i Mazurach, uznawanym płucami Polski. Ślimaki hodowane są w specjalny środowisku w którym występuje bujna roślinność i naturalna poranna rosa. Dodatkowe mieszanki paszowe sporządzane są z wyselekcjonowanych ekologicznych ziaren zbóż z domieszka specjalnych ziół.

Mięczaki doglądamy osobiście, oferując przy tym mięso i jajeczka dla wyszukanych smakoszy, aby sprawić im największą przyjemność!

Poświęcone 5 lat badań, udoskonalanie sztuki przetwarzania i techniki chowu, przyczyniło się do stworzenia wyselekcjonowanych jaj ślimaczego kawioru.

Każdy ślimak znosi raz w roku średnio około 100 jaj, co stanowi około 4 gramów.

Z wielką cierpliwością jesteśmy zobowiązani do zebrania jajeczek jedno po drugim, a następnie, po skrupulatnym czyszczeniu, sortowaniu, myjemy je ręcznie, tak aby zachować tylko jaja dobrej jakości. Dlatego, w celu wyprodukowania kilograma kawioru z jaj ślimaków, potrzeba około 26000 sztuk starannie wybranych lśniący białych perłowych jajeczek.

Następnym krokiem jest laboratorium przetwarzania, gdzie poddawane są procesowi leżakowania w solance najwyższej jakości. Tu wyodrębniony został smak o niepowtarzalnej nucie leśnego deszczu z grzybowo dębowym posmakiem, przeplatający się zapachem i aromatem naturalnych ekologicznych lasów regionu Warmii i Mazur.

www.snailsgarden.com