Jesteśmy oficjalnym importerem i dystrybutorem Myprotein dlatego możemy zagwarantować: - pewny jakościowo towar z pierwszej ręki - polskie etykiety na każdym produkcie - najświeższe partie produkcyjne - bezkonkurencyjne ceny !!
Impact Whey Protein koncentrat białek serwatkowych WPC 80 premium
5000g
dostępne smaki:
- toffee
- vanilla
- strawberry cream
- naturalny (cena 235zł - odrębna aukcja)
Prosimy dokonać wyboru w formularzu po zakupie. Brak deklaracji oznacza wysłanie losowo wybranego smaku.
W ofercie także opakowania: 1 kg / 2.5 kg, a także inne wysokiej jakości odżywki białkowe (w tym izolat białka serwatki) - ZOBACZ NASZE INNE BIAŁKA
PROMOCJA !
Kup Impact Whey Isolate oraz dowolny inny produkt i otrzymaj
Protein Water Lemon and Lime 500ml - 40g izolatu serwatki w płynie.
Impact Whey Protein to najlepsze rozwiązanie dla osób aktywnych fizycznie chcących uzupełnić dietę w białko. Właściwości Impact Whey protein:
- przyczynia się do dobrej regeneracji powysiłkowej
- dostarcza niezbędne aminokwasy do budowy czystej masy mięśniowej
- wspomaga syntezę białek i procesy anaboliczne
- przyczynia się do hamowania katabolizmu, czyli procesu rozpadu białek
- dostarcza cenne mikrofrakcje wspierające układ odpornościowy
- pomaga utrzymywać metabolizm na wysokim poziomie
Na rynku istnieje ogromna liczba różnorodnych koncentratów białek serwatki (WPC - whey protein concentrate) - dlaczego Impact Whey Protein - produkt marki Myprotein - stanowi bezkompromisowe połączenie niespotykanej, najwyższej jakości białka oraz przystępnej ceny ? Zachęcamy do zwięzłej lektury !
Kilka słów o białkach serwatki
Serwatka to frakcja uboczna powstała w procesie wytwarzania sera twarogowego. Serwatka w swojej pierwotnej formie po oddzieleniu od sera zawiera tłuszcze, cholesterol i laktozę. Zanim zostanie przerobiona na odżywkę białkową by ostatecznie trafić do shakera serwatka musi zostać poddana wielu procesom, w tym filtracji i zasuszeniu. Od tych procesów zależy końcowa jakość białka. Surowa serwatka jest naturalnie bogata w pierwotne mikro frakcje białkowe: alfa laktoalbuminy, beta laktoglobuliny, glikomakropeptydy, immunoglobiny, albumina surowicy, laktoferyna, laktoperoksydaza. Frakcje te są szczególnie ważne, ponieważ stanowią źródło aminokwasów egzogennych oraz aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), odgrywają istotne role w organizmie i wyznaczają standard jakościowy danego koncentratu serwatki. Alfa laktoalbumina jest wartościowym białkiem występującym w dużej ilości w mleku matki. Albumina surowicy to prekursor glutationu - substancji która w organizmie pełni rolę antyoksydantu oraz wspomaga detoksyfikację. Immunoglobiny są przeciwciałami przyczyniającymi się do eliminacji wirusów i bakterii wspierając tym samym układ odpornościowy.
Impact Whey Protein - fakty:
1. Precyzyjna filtracja, bogaty skład
Obecnie większość producentów wytwarzając koncentraty białek serwatkowych stosuje pojedyncze procesy mikrofiltracji lub ultrafiltracji. Pozwala to zredukować zawartość tłuszczy i laktozy do pewnego minimum, a także wyeliminować inne niepożądane składniki surowej serwatki. Impact Whey Protein to białko powstałe w skutek unikalnego połączenia różnych technik filtracji membranowych, na 100g produktu jedynie 6.8g stanowi tłuszcz, a węglowodany - 6g. Zawartość cholesterolu w białku nie jest ukryta czy niewiadoma - to zaledwie 2mg / 100g koncentratu. Impact Whey Protein to także wartościowe źródło przyswajalnego wapnia - w 1 porcji aż 125mg. Wersja smakowa naturalna zawiera aż 82% białka !
2. 100% aktywne biologicznie, niezdenaturowane
To najistotniejsza cecha świadcząca o prawdziwej jakości koncentratu białka serwatki. Zdecydowana większość tanich WPC dostępnych na rynku wytwarzana jest najbardziej ekonomicznymi i wydajnymi metodami w wysokich temperaturach. Powoduje to denaturację białka i zniszczenie jego pierwotnych mikro frakcji. Impact Whey Protein powstaje w ścisłym i zaawansowanym procesie suszenia w zimnych temperaturach oraz pod niskim ciśnieniem. Tylko takie białko, uzyskiwane w odpowiednich warunkach, zachowuje pełną aktywność biologiczną oraz najwyższą, nienaruszoną biodostępność. Poniżej znajduje się lista wyszczególnionych frakcji białkowych Impact Whey Protein - sprawdź czy inni producenci podają zawartość mikro frakcji swoich białek WPC. Ponadto, poddanie białka wysokim temperaturom powoduje utlenienie zawartego w nim cholesterolu. Utleniony cholesterol jest niebezpieczny dla zdrowia i może powodować problemy z układem krwionośnym.
3. Bogaty profil aminokwasowy
Dzięki wysokim standardom produkcji końcowy produkt w postaci niezdenaturowanego białka serwatki - Impact Whey Protein cechuje doskonałe zestawienie aminokwasów egzogennych, endogennych oraz najwyższa zawartość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) na rynku - porównaj aminogram zamieszczony niżej z innymi białkami WPC.
4. Nie zawiera peptydów glutaminy
Producenci chcąc wzbogacić skład białek serwatki dodają w nich tani surowiec w postaci peptydów glutaminy uzyskiwanych z częściowo hydrolizowanego glutenu. Peptydy glutaminy łatwo ulegają przemianie w glutaminian, przeważnie nie są dobrze tolerowane przez organizm i mogą wywoływać nieprzyjemne objawy np. problemy z układem trawiennym, reakcje alergiczne, a także obciążać nerki i wątrobę. Impact Whey Protein to białko WPC o naturalnym składzie serwatki, jest lekkostrawne i nieinwazyjne dla układu trawiennego.
5. Bez dodatku chemicznych dodatków obniżających przyswajalność
W skład wersji smakowej naturalnej Impact Whey Protein wchodzi niezdenaturowany koncentrakt białek serwatki oraz lecytyna sojowa pełniąca rolę emulsyfikatora. Wersje smakowe zawierają dodatkowo aromat smakowy, substancję słodzącą - sukralozę oraz naturalny barwnik. Impact Whey Protein nie zawiera w swoim składzie aspartamu, acesulfam K, wzmacniaczy smaku i zagęszczaczy - substancji chemicznych zakłócających wchłanianie białka w przewodzie pokarmowym.
6. Rewelacyjna rozpuszczalność i smak
Impact Whey Protein to białko typu instant, wystarczy zaledwie kilka ruchów shakerem by uzyskać idealnie kremową i jednolitą konsystencję odżywki białkowej dostępnej w wielu przyjemnych dla podniebienia smakach, w tym o smaku naturalnym - całkowicie neutralnym i mlecznym.
7. Pełna kontrola nad procesem produkcyjnym
Myprotein realizując politykę monitorowania jakości i śledzenia procesów produkcji współpracuje bezpośrednio z wiodącymi na świecie producentami serwatki, w celu pozyskania pełnej wiedzy i pewności procesu produkcji swoich białek serwatkowych.
Wniosek jest jeden:
Wypróbuj Impact Whey Protein i nie kupisz już nigdy innego białka serwatkowego !
Impact Whey Protein w liczbach:
PROFIL AMINOKWASOWY (g/100g):
- Izoleucyna 6.4 - Leucyna 10.6 - Lizyna 9.6 - Metionina 2.2 - Fenyloalanina 3.0 - Treonina 6.7 - Walina 5.9 - Alanina 5.0 - Arginina 2.1 - Kwas asparaginowy 11.0 - Cystyna/Cysteina 2.2 - Kwas glutaminowy 18.1 - Glicyna 1.4 - Histydyna 1.7 - Seryna 4.6 - Tyrozyna 2.6
FRAKCJE BIAŁKOWE:
- 44% beta laktoglobuliny - 26% glikomakropeptyd - 17% alfa laktoalbuminy - 8% immunoglobulina G - 1.5% albumina surowicy bydlęcej - 0.5% laktoferyna
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 25g (100g):
Energia: 98.3Kcal/414kJ (393,2Kcal/1656kJ) Białko: 20.5g (82g) Tłuszcze: 1.7g (6.8g) Węglowodany: 1.5g (6g) Wapń: 125.0mg - 15,5% RDA (500mg - 62% RDA) Cholesterol: 0.5mg (2mg)
Wartości dla wersji bezsmakowej.
Wersja smakowa posiada obniżoną zawartość białka o ok. 3%.
Masz pytania ?
Interesuje Cię inna gramatura ?
Chciałbyś złożyć specjalne zamówienie ?
Skontaktuj się z nami - odpiszemy natychmiastowo !
Gwarantujemy bezkonkurencyjne ceny !
Myprotein to renomowana marka m.in. wśród profesjonalnych klubów sportowych w Wielkiej Brytanii, której produkty objęte są wysokimi standardami jakościowymi, a strategia handlowa nie uwzględnia żadnych dezorientujących zabiegów marketingowych.
Wszystkie produkty odznaczają się odległymi datami przydatności do spożycia.
Dawkowanie i sposób użycia: Zaleca się spożycie porcji 25g, 1-3 razy dziennie. Należy spożywać 150-250ml z wodą lub mlekiem, spożyć bezpośrednio po przygotowaniu 1 miarka zawiera 25g Impact Whey Protein (miarka dołączona do preparatu). Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki do spożycia. Skład: niezdenaturowany ultrafiltrowany koncentrat białka serwatki (uzyskiwany z mleka), kakao (smaki: chocolate smooth, chocolate caramel, mocha), dodatek smakowy (wersje smakowe), naturalny dodatek smakowy (wersje smakowe naturalne), kwas cytrynowy (smaki: raspberry, vanilla and raspberry, strawberry jam roly poly,summer fruit) ekstrakt słodowy (smaki: latte, toffee, chocolate caramel, banoffee), lecytyna sojowa (emulsyfikator), kwas jabłkowy (smak choc coconut), sukraloza - sub. słodząca (wersje smakowe), czerwień buraczana - barwnik (smaki: raspberry, vanilla and raspberry, strawberry cream, strawberry jam roly poly, summer fruits and rhubarb, custard), antocyjanina - barwnik (smak raspberry), kurkumina - barwnik (smaki: banana,summer fruits), karmel (smaki: choc coconut, sticky toffee pudding). Może zawierać śladowe ilości mleka, jajek, soji, glutenu, skorupiaków i produktów pochodnych.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, chronić przed dziećmi. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Materiały umieszczone na stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i w żadnym przypadku nie zastąpią porady lekarza. Żadne oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja odnosząca się do któregokolwiek suplementu diety nie mogą zastępować porady lekarskiej.
SUPLEMENT W NOWOCZESNYM I PRAKTYCZNYM OPAKOWANIU TYPU DOYPACK! ZIP
DOŁĄCZONA MIARKA - PRECYZYJNE DAWKOWANIE
|