BIAŁKO W PROSZKU
CENA ZA OPAKOWANIE 10 KG
Wszystkie sprzedawane przez nas produkty pochodzą z najnowszych dostaw i posiadają długi termin przydatności do spożycia.
Najwyższej jakości białka jajka w proszku.
Białka jaj w proszku są powszechnie wykorzystywane w piekarniach, cukierniach i gastronomii. Jajko w proszku ma takie same zastosowanie jak jaja świeże jednak jest łatwiejsze w przechowywaniu i transporcie.
Proszek został uzyskany w skutek przetworzenia świeżych jaj. Proces otrzymania proszku jest całkowicie naturalny i przebiega w następujący sposób:
Wybijanie świeżych jaj kurzych -> Separacja białka -> Filtracja -> Pasteryzacja -> Schładzanie -> Suszenie -> Pakowanie
Proszek w przeciwieństwie do świeżych jaj posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu chłodniczego. Ponadto jest dużo łatwiejszy do dozowania.
Jaja w proszku wykorzystywane są przy wytwarzaniu: pieczywa, ciast, gofrów, herbatników, makaronów, naleśników, pierogów, majonezu, panierek.
Białka jaj kurzych w proszku są stosowane przez sportowców i osoby aktywne fizycznie. Mogą być spożywane przez kulturystów jako element diety sportowej.
Sposób przygotowania:
Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 7 jednostkach wagowych wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada białku z około 219 jaj kurzych o wadze 60g.
Na naszych pozostałych aukcjach znajdziesz także całe jajka oraz żółtko w proszku.