Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIAŁA DAMA herbata biała ręcznie produkowana 50g

03-03-2012, 12:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8.59 zł     
Użytkownik matias_53
numer aukcji: 2106711147
Miejscowość Władysławowo
Zostało sztuk: 15    Wyświetleń: 16   
Koniec: 08-03-2012 15:10:39
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




   List polecony ekonomiczny 5,50zł

   List polecony priorytetowy   6,50zł

   Paczka pocztowa priorytet 11,00zł

   Paczka pocztowa ekonomik  9,50

   listem wysyłam do 8szt,

   powyżej 9szt. tylko paczka

Produkty kupione u nas są najwyższej jakości- takie same jakie kupują np. niemcy, anglicy,

Produkty są przechowywane w optymalnych warunkach i są świeże,

Na każdej torebce znajduję się nazwa produktu, skład, waga, data ważności,

Torebki są zgrzane hermetycznie

Z mojej strony jako właściciela firmy dołoże wszelkich starań abyście Państwo byli zadowolenia z asortymentu i obsługi w moim sklepie

Dołożę wszelkich starań aby nasze produkty były wyznacznikami jakości na rynku. dlatego zapewniam możliwość zwrotu zakupionego towaru w terminie 10 dni od daty zakupu.

Zawsze zapraszam do mojej herbaciarni we Władysławowie na filiżankę doskonałej, aromatycznej herbaty - czynna jest codziennie

Wszystkie przedstawione zdjęcia są mojego autorstwa i obrazują co kupujecie i co będzie w przesyłce.

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST:

50 gramów BIAŁA DAMA herbata biała

herbata biała to - produkcja ręczna od początku do końca

SKŁAD: herbata biała, rodzynki, ananas, Mate,

guarana, mango, catuaba,

kwiat pomarańczy, dziewanna, aromat

opakowanie 50g

HERBATA BARDZO WYDAJNA ZAPAKOWANA W TOREBKĘ 100 gramową ponieważ w 50 się nie mieści

zapakowane w foliową torebkę dodatkowo zgrzaną hermetyczniedla zachowania świeżości i aromatu

Trochę ciekawostek na temat herbat białych

Można śmiało powiedzieć, że herbaty białe są najzdrowszymi herbatami na świecie. Są one bardzo rzadkie i wymagają dużej staranności, jeżeli chodzi o zbiór. Ten rodzaj herbaty pochodzi głównie z Chin. Na plantacjach zbieraczki pracują w rękawiczkach i przestrzegają specjalnej diety, która wyklucza ostre potrawy, aby zapach potu nie wpłynął na pogorszenie jakości naparu.
Zbiór herbaty białej odbywa się raz do roku na wiosnę. Zbiera się tylko nierozwinięte pączki i dwa srebrzyste listki z wierzchołków krzaków i z wielką starannością poddaje się je tylko dwóm procesom: więdnięciu oraz suszeniu. Nie poddaje się ich procesowi fermentacji.
Smak herbaty białej przypomina smak zielonej, ale jest bardziej delikatny i aromatyczny. Napar ma jasno-słomkowy kolor. Liście herbaty, choć wyglądają na duże, sprawiają wrażenie lekkich i delikatnych. Pokryte są lekkim puszkiem o srebrnym lub szaro-zielonym kolorze.
Właściwości herbaty białej

* Nazywana jest źródłem młodości, dlatego że opóźnia procesy starzenia dzięki dużej zawartości polifenoli (47%.). Jedna filiżanka zawiera ich tyle, co 12 szklanek soku pomarańczowego.
* Wiąże wolne rodniki, które powodują zmarszczki (dostępne są nawet kosmetyki produkowane na bazie białej herbaty).
* Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie.

* Posiada trzy razy silniejsze niż zielona herbata właściwości antyoksydacyjne i antymutagenne, dzięki czemu zapobiega nowotworom. Polecana głównie dla osób z dziedzicznym obciążeniem tego rodzaju chorobami.
* Poprawia krążenie krwi.
* Obniża poziom złego cholesterolu i ogranicza ryzyko zawału serca.
* Zawiera śladowe ilości witamin, głównie witaminy C, i zatrzymuje ją w organizmie.
* Dzięki wysokiej zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.
* Dzięki zawartości teiny pobudza organizm i wzmaga koncentrację.

* Redukuje napięcie i stres.
Sposób parzenia
Herbatę białą parzymy podobnie jak zieloną. Zalewamy ją przefiltrowaną lub miękką wodą zagotowaną i schłodzoną do temperatury 80 stopni Celsjusza (3-4 minut od zagotowania się wody). Parzymy ją 2-6 minut. Pierwsze parzenie posiada najmniej dobroczynnych właściwości. Drugie zaparzenie tych samych liści herbacianych jest najbardziej wartościowe. Czynność możemy powtórzyć parokrotnie.