Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Bezpieczeństwo żywności i żywienia Gawęcki NOWA

24-06-2015, 17:00
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 32 zł     
Użytkownik medicon-pl
numer aukcji: 5212651627
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 27   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00-17.00
Telefon :
58 [zasłonięte] 14

e-mail :

[zasłonięte]@medicon.pl

 

Godziny otwarcia :

Pon - Pt 9.00-17.00

 

Adres :

Polskie Księgarnie Specjalistyczne S.C.

ul.Gen. S. Grota-Roweckiego 4A

(boczna od Kartuskiej 68)

80-108 Gdańsk

Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

 

payu

 

Numer konta :

ING BANK ŚLĄSKI o/Gdańsk

86 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7640022 [zasłonięte] 671165

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

Bezpieczeństwo żywności i żywienia

Jan Gawęcki, Zbigniew Krejpcio


  • Rok wydania: 2014
  • Wydanie: I
  • Ilość stron: 149
  • Oprawa: miękka


Autorzy książki postanowili przybliżyć Czytelnikowi w możliwie przystępny sposób najważniejsze zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i żywienia. W pierwszej jej części wyjaśniono podstawowe pojęcia i klasyfikację zagrożeń zdrowotnych związanych z żywnością i żywieniem, omówiono czynniki biologiczne, chemiczne i fizyczne mogące stanowić takie zagrożenia, a także przedstawiono sposoby zapobiegania zatruciom i zakażeniom pokarmowym oraz instytucjonalne możliwości przeciwdziałania im. Kolejne rozdziały poświęcono bezpieczeństwu żywienia, zwracając szczególną uwagę na zagrożenia związane z niezbilansowaniem diety, indywidualną nadwrażliwością na niektóre pokarmy oraz żywnością genetycznie modyfikowaną, która jest dzisiaj przedmiotem wielu kontrowersji. Książkę zamyka omówienie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym i zakładach gastronomicznych oraz prawnych i instytucjonalnych instrumentów ochrony zdrowia konsumentów żywności.



SPIS TREŚCI

Rozdział 1
Pojęcie bezpieczeństwa żywności i żywienia
Rozdział 2
Mikrobiologiczne i inne biologiczne zanieczyszczenia żywności
Rozdział 3
Chemiczne i fizyczne zanieczyszczenia żywności oraz substancje dodatkowe
Rozdział 4
Sposoby zapobiegania zatruciom i zakażeniom pokarmowym
Rozdział 5
Rola i zadania służb sanitarnych w przeciwdziałaniu zatruciom pokarmowym i chorobom zakaźnym oraz terroryzmowi żywnościowemu
Rozdział 6
Niezbilansowanie diety, czyli żywienie niezgodne z normami
Rozdział 7
Alergie i nietolerancje pokarmowe
Rozdział 8
Żywność genetycznie modyfikowana
Rozdział 9
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym i zakładach gastronomicznych
Rozdział 10
Prawna i instytucjonalna ochrona konsumentów przed zagrożeniami związanymi z żywnością i żywieniem

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panele allegro