Przepyszny bezglutenowy pączek z nadzieniem jabłkowym. Delikatny i puszysty, idealny do zabrania do szkoły lub pracy, są pyszną przekąską i podwieczorkiem.
Mając 20% nadzienia, pozostają zawsze miękkie i dają podniebieniu cudowne i niepowtarzalne odczucia.
W opakowaniu 4 pączki. Każdy pakowany osobno.
Producent: Agluten
Skład: całe jajo, cukier, margaryna roślinna nieutwardzona (olej palmowy rafinowany, woda), skrobia kukurydziana, masa jabłkowa 7% (syrop maltitolowy, mus jabłkowy 40% - zawartość procentowa musu z jabłek dotyczy nadzienia jabłkowego – subst. żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty), rodzynki, skrobia ryżowa, mąka ryżowa skrobia z tapioki, stabilizator: sorbitol, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mąka z nasion chleba świętojańskiego, substancja zagęszczająca: mączka z nasion guar, białko ryżowe, koncentrat soku jabłkowego 1%, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu, pirofosforan sodu, sól jodowana, aromaty
Zawiera: jaja. Wyprodukowano w zakładzie gdzie używane są: ziarna sezamu, orzechy, soja, łubin i mleko.
Waga netto: 220 g
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1684 KJ/402 kcal
Tłuszcze: 20,5 g
w tym
-nasycone: 9,5 g
Węglowodany: 53,0 g
w tym
- skrobia: 18,0 g
- cukry: 27,0 g
- polialkohole: 8,0 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,4 g
Sód: 0,15 g