Bezglutenowy chleb domowy
PRODUCENT: AGLUTEN
OPIS PRODUKTU:
Bezglutenowy chleb, który smakuje jak prawdziwe, domowe pieczywo. Dzięki obecności błonnika, który oprócz polepszenia smaku , podnosi jakość Twojego pożywienia . Nie trzeba go podgrzewać , nie kruszy się, nie posiada dziwnych aromatów ( nie ma smaku grzybów), nie wysycha po paru godzinach, Miękki, idealny żeby zrobicć z niego kanapki z serem, szynką i warzywami.
Skład: woda, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, skrobia kukurydziana, margaryna roślinna nieutwardzona (olej palmowy rafinowany, woda), drożdże, cukier, zagęszczacze: mączka z nasion guar – hydroksypropylometyloceluloza, białko łubinu, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stabilizator: sorbitol, sól jodowana, błonnik psyllium, aromat regulator kwasowości: kwas winowy
Zawiera: łubin. Wyprodukowano w zakładzie gdzie stosuje się także mleko
Waga netto: 330 g
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1119 KJ/268 kcal
Tłuszcze (rodzaj: roślinne nieutwardzone): 5,0 g
w tym
- nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 52,0 g
w tym
- skrobia: 49,0 g
- cukry: 3,0 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 2,5 g
Sól: 1,17 g
Sód: 0,25 g
Atrybuty: