MIESZANKA BEZGLUTENOWA -PIZZA -350g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku domowej pizzy.
Skład: pełnoziarnista mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, proszek do pieczenia (węglowodan sodu, środek zakwaszający: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana), zagęszczacz: guma guar, zakwas chlebowy z komosy ryżowej (quinoa) w proszku (mąka z komosy ryżowej (quinoa), mąka ryżowa, kultury starterowe), sól morska, suche drożdże, cukier trzcinowy, zagęszczacz: ksantan
z certyfikowanych upraw organicznych
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Wartość odżywcza na 100g
wartość energetyczna: 1464 kj/345 kcal
białko: 4,6g
węglowodany: 77g / w tym cukry <1,5g
tłuszcze: 1,3g / w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g
sód: 2g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 225C, termoobieg 190C. Wymieszać zawartość opakowania z 250ml letniej wody i 2 łyżeczkami oleju. Wymieszać ciasto za pomocą robota kuchennego z końcówką do wyrabiania chleba na gładką masę. Oprószyć ciasto skrobią pszenną. Rozwałkować ciasto wałkiem umieszczając pomiędzy ciastem i wałkiem papier do pieczenia. Papier do pieczenia pomoże umieścić rozwałkowane ciasto na blaszce do pieczenia. Ułożyć ciasto na blasze (35cm /30cm) i uformować spód pizzy. Piec na środkowym poziomie piekarnika przez około 15-20 minut.
|