Polecane dla | CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ O ZDROWIU, CZEKOLADACH i SŁODYCZACH CAVALIER? Lekarze uważają, że najzdrowsza jest czekolada gorzka, bo zawiera najmniej cukru i najwięcej kakao. Niektórzy dietetycy polecają czekoladę z orzechami lub owocami, bo w ten sposób dostarczamy organizmowi więcej korzystnych dla zdrowia tłuszczów roślinnych i antyoksydantów. Czekolada należy do produktów o niskim indeksie glikemicznym – poniżej 55, dla czekolady gorzkiej wynosi on 22, dla mlecznej 49. Spożycie produktu o niskim indeksie glikemicznym powoduje powolny i relatywnie niewielki wzrost poziomu cukru we krwi i co za tym idzie – niewielki wyrzut insuliny. Produkty o niskim indeksie glikemicznym nie są sprzymierzeńcem tycia. |
Skład | Czekolady Cavalier zawierają: • szereg mikroelementów takich jak potas, magnez, wapń, fosfor, żelazo, cynk i miedź oraz witaminy B6, B2, A, E, K, B3, B12 • fenyloetyloaminę, która pobudza w organizmie produkcję endorfin, zwanych potocznie „hormonami szczęścia”. Działają one euforyzująco, poprawiają samopoczucie, osłabiają destrukcyjną rolę stresu • flawonoidy, które mają działanie antynowotworowe, usprawniają pracę naczyń krwionośnych, opóźniają zmiany miażdżycowe, zapobiegając chorobom niedokrwiennym serca Składniki: masło kakaowe, pełne mleko w proszku, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), serwatka, substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe – pozyskiwane ze stewii), odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowane mango w proszku (4,6%), liofilizowane maliny (2,7%), emulgator: lecytyna sojowa (wolna od GMO), naturalny aromat waniliowy. Zawartość kakao: minimum 44%, zawartość mleka: minimum: 40%. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów. |
O firmie/marce | ZDROWE SŁODZIAKI i BELGIJSKA FIRMA CAVALIER Cavalier to belgijska rodzinna firma specjalizująca się od 1996 roku w produkcji czekolad bez dodatku cukru. To oferta dla miłośników czekolady, którzy chcą lub z różnych względów muszą unikać cukru, ale nadal chcą się cieszyć smakiem pysznej czekolady bez konieczności kompromisu w kwestii smaku. Cavalier zbudował unikalne know-how w produkcji czekolady niezawierającej cukru. Głównym celem marki jest to, aby konsument czerpał przyjemność z konsumpcji słodyczy i miał poczucie, że zjada produkty służące jego zdrowiu. Fakt, że Cavalier zdobył zaufanie ‘zdrowych słodziaków’ w 53 krajach na całym swiecie świadczy o tym, że udało im się osiągnąć cel. |