|
|
[zasłonięte]@internova.pl
|
(32)[zasłonięte]428-28 602 [zasłonięte] 33 27 666 [zasłonięte] 09 39
|
Świat Kuchni InterNOVA Sp. j. M.M.Cywiński ul. Siemianowicka 98 41-902 Bytom NIP 626[zasłonięte]296-08 REGON 241[zasłonięte]070
|
Odbiór osobisty w Bytomiu
(32)[zasłonięte]428-28 602 [zasłonięte] 33 27 666 [zasłonięte] 09 39
|
InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński ul. Siemianowicka 98 41-902 Bytom
|
Godziny otwarcia: Pon. - Pt.: 900 - 1700
|
Odbiór osobisty w Czeladzi
(32)[zasłonięte]763-91
|
Centrum handlowe M1 InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński ul. Będzińska 80 41-250 Czeladź
|
Godziny otwarcia: Pon. - Sob.: 900 - 2100 Niedziela: 1000 - 2000
|
Odbiór osobisty w Katowicach
(32)[zasłonięte]781-05
|
RAWA Park Handlowy InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński Al. W. Roździeńskiego 97 40-203 Katowice
|
Godziny otwarcia: Pon. - Nd.: 1000 - 2000
|
|
|
5-cio częściowy szybkowar 7 L + 3 L firmy
koncern
Pięcioczęściowy szybkowarowy zestaw wykonany z wysokiej jakości stali szlachetnej 18/10 firmy BergHOFF COOK&CO. Pokrywa szybkowara pasuje również do patelni. Jeden z najczęściej wybieranych produktów przez naszych klientów. W skład 5-częściowego zestawu wchodzą:
- Garnek 7L, średnica 22 cm
- Patelnia 3L, średnica 22 cm
- Sito do gotowania na parze z uchwytem
- Pokrywa szklana, średnica 22 cm
- Pokrywa szybkowarowa (pasuje również do patelni), średnica 22 cm
- Zawór bezpieczeństwa
SZYBKOWAR - SZYBKIE GOTOWANIE Podstawowa zasada szybkiego gotowania nie uległa zmianie od czasu wprowadzenia pierwszego szybkowaru. Gotowanie odbywa się w zamkniętym garnku pod ciśnieniem w temperaturach przewyzszających 100st. Celsjusza, ponieważ powstające wewnątrz szybkowaru nadciśnienie podnosi punkt wrzenia wody. Dzięki temu czas gotowania ulega wielokrotnemu skróceniu, przez co gotowanie w szybkowarze pozwala na oszczędność czasu (gotowania) średnio rzędu 70%
Dzięki wyeliminowaniu szkodliwego tlenu zawartego w powietrzu oraz krótkim czasom gotowania żywność jest gotowana w sposób szczególnie delikatna. W porównaniu z tradycyjnym gotowaniem, gotowanie w szybkowarze pozwala zachować znacznie więcej witami, substancji mineralnych oraz aromatycznych, co jest także wyczuwalne w smaku: własny smak żywności jest zaskakująco intensywny ! OPIS, CECHY ORAZ ZALETY SZYBKOWARU: - OSZCZĘDNOŚĆ CZASU - DO 70 % - OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII - DO 50 % - ZDROWE GOTOWANIE - WITAMINA C POZOSTAJE W POTRAWIE W 34 % A PRZY GOTOWANIU W SZYBKOWARZE DO 65 % - KOLORY, WITAMINY , SOLE MINERALNE POZOSTAJĄ W POTRAWIE BEZPIECZEŃSTWO ! Szybkowary wyposażone są w różne elementy, które dbają o bezpieczeństwo szybkowaru. SPOSOBY OTWIERANIA SZYBKOWARU: - odczekać do chwili gdy opadnie ciśnienie - postawić pod zlewem i otworzyć zimną wodę MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA: - duszenie mięsa - zupy i dania z "jednego garnka" - warzywa i ziemniaki - przyrzadzanie ryżu - przyrzadzanie ryb - smażenie - przyrządzanie mrożonek - wekowania - przyrzadzanie soku - sterylizacja KRÓTKI PRZEPIS NA DUSZENIE MIĘSA: - rozgrzać szybkowar lub patelnie szybkowarową bez tłuszczu na średnim stopniu (2/3 mocy kuchenki) - wlać do garnka kilka kropli zimnej wody. Właściwa temperatura do smażenia mięsa z tłuszczem lub bez tłuszczu zostaje osiągnięta w momencie, gdy kuleczki wody "tańczą" po dnie garnka. Przed dodaniem tłuszczu wzgl. włożeniem mięsa nalezy ostrożnie wytrzeć wodę z dna garnka np. ścierką. - pieczeń mocno docisnąć. Po kliku minutach mięso samo odejdzie od dna, można je wówczas obrócić i dodać przyprawy wg uznania. - dodawać wodę zgodnie z przepisem, jednak nie mniej niż 200 -300 ml - garnek zamknąć - wybrać tryb gotowania i podgotować ORIENTACYJNE CZASY GOTOWANIA:
Wieprzowina |
|
Gulasz |
15-20 min |
Pieczeń wieprzowa |
25-30 min |
Golonka (pieczona) |
30-35 min |
Golonka (surowa) |
30-40 min |
Cielęcina i wołowina |
|
Cielęcina ( w kawałkach) |
5-6 min |
Pieczeń cielęca |
15-20 min |
Nóżka cielęca |
15-20 min |
Gulasz wołowy |
15-20 min |
Kawałki golonki (na zupę) |
20-25 min |
Rolada / pieczeń z polędwicy |
20-25 min |
Pieczeń wołowa |
30-40 min |
Drób |
|
Pierś / udko z kurczaka |
10-15 min |
Pierś / udko z indyka |
20-25 min |
Kura na rosół |
25-35 min |
Dziczyzna i jagnięcina |
|
Comber sarni |
ok 15 min |
Pieczeń z sarny |
ok 20 min |
Gulasz z jelenia |
15-20 min |
Pieczeń z jelenia |
ok 25 min |
Gulasz z dzika |
15-20 min |
Pieczeń zajęcza |
15-20 min |
Pieczeń jagnięca |
15-20 min |
Ryby |
|
Potrawka rybna |
3-4 min |
Łosoś |
5-6 min |
Halibut |
6-7 min |
Karmazyn |
7-8 min |
Zupy |
|
Zupa jarzynowa |
4-6 min |
Zupa ziemniaczana |
6-8 min |
Zupa gulaszowa |
10-15 min |
Rosół wołowy |
35-40 min |
Warzywa |
|
Karczoch (w całości) |
15-20 min |
Kalafior / brokuły (różyczki) |
2-3 min |
Kalafior w całości |
8-10 min |
Groszek zielony |
5-7 min |
Marchew |
4-6 min |
Kapusta czerwona / biała |
7-10 min |
Ziemniaki z wody (pokrojone w ćwiartki) |
8-10 min |
Ziemniaki w mundurkach (całe) |
12-15 min |
Zboża |
|
Owies |
8-9 min |
Pszenica |
8-9 min |
Jęczmień |
8-9 min |
Żyto |
8-9 min |
Orkisz |
8-9 min |
Zestaw przystosowany jest do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, halogenowych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH. Wszystkie oferowane przez nas produkty są fabrycznie nowe w oryginalnych opakowaniach.
Życzymy udanego i ZDROWEGO Gotowania.
Garnek 7L (średnica 22 cm)
Patelnia 3L (średnica 22 cm) z pokrywką
Sito do gotowania na parze z podajnikiem
Pokrywa szybkowara (pasuje również do patelni)
Dno szybkowara
Dno patelni
-
Nadaje się na wszystkie powierzchnie kuchenne Kompletny zestaw do szybkiego gotowania, przystosowany do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, halogenowych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH.
-
Pełna dokumentacja Do każdego zestawu naczyń dodawana jest instrukcja obsługi w języku polskim oraz paragon lub faktura VAT. Całość zapakowana w pudełko prezentowe.
-
2-letnia gwarancja Każdy produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
|