Zestaw wykonany został z nierdzewnej stali chirurgicznej 18/10 AISI 304-2B. Naczynia są polerowane co nadaje im ekskluzywny wygląd i pozwala zachować higienę. Uchwyty garnka są metalowe z wstawkami ebonitu. Podczas gotowania potrawy zachowują wszystkie wartości odżywcze, zapachy nie przenikają a potrawy nie barwią naczynia. Sześciowarstwowe dno z wkładką miedzianą doskonale usprawnia proces gotowania, poprzez efektywną kumulacje ciepła. Naczynie szybko nagrzewa się i długo utrzymuje ciepło co powoduje oszczędność energi i pieniędzy. Dużym atutem tych naczyń jest możliwość tradycyjnego gotowania jak również metodą nowoczesną tzn. bez wody (wystarczą 2 łyżki w celu wytwożenia pary). Zestaw Orion przystosowany jest do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH. Produkcja BergHOFF World Wide Belgium.
W skład zestawu wchodzą:
- Garnek 24 cm z pokrywką - 6,8 l - 2,9 kg,
- Garnek 20 cm z pokrywką - 3,8 l - 2,2 kg
- Garnek 20 cm z pokrywką - 2,2 l - 2 kg
- Patelnia 24 cm z pokrywką - 2,7 l - 2,6 kg
- Rondel 16 cm z pokrywką - 1,6 l - 1,3 kg
- Kosz do gotowania makaronu - 0,8 kg
- Miska ze stali nierdzewnej z pokrywą próżniową 24 cm, 3,8 l
- Miska ze stali nierdzewnej z pokrywą próżniową 20 cm, 1,9 l
- Podstawka stalowa pod garnek
- Dwie łyżki do sałatek
- Dwie gałki magnetyczne
- Półmisek ze stali nierdzewnej 20 cm
- Deska ze szkła hartowanego 40 cm x 30 cm
Gwarancja 2 LATA !!!
Technologia miedzianego dna Miedziane dno jest flagowym osiągnięciem firmy Berghoff w dziedzinie innowacji technologi kuchennych.
Dzięki zastosowaniu tej technologii ciepło przedostaje się od spodu poprzez miedziane wytłoczenie podstawy i przenosi się szybko wyżej przez kontakt z warstwą aluminiową w celu równomiernego jego rozprowadzenia.
Zewnętrzna część dna rozgrzewa się praktycznie tak samo szybko jak jego środek i prawie że natychmiastowo temperatura równomierna na całej powierzchni dna.
W przeciwieństwie do tradycyjnego rozwiązania garnków z podwójnym dnem typu kapsułkowego gdzie środek dnarozgrzewał się dużo szybciej niż jego boki (tak zwany efekt gorącego punktu, który można łatwo zaobserwować w postaci przypalania sięproduktów i ich przywierania w środkowej części denka).
Berghoff w swoich dnach z systemem równomiernego nagrzewania zapobiega temuż zjawisku i zapewnia jednakowa temperaturę na całejpowierzchni dna garnka.
Ponadto ścianki naczynia są idealnie dopasowane i tworzą z elementami podstawy szczelne, zamknięte połączenie bez jakichkolwiek szparczy szczelin. Dzięki temu resztki jedzenia nie maja możliwości utknięcia w takowych szczelinach, a co za tym idzie nie występujeproblem ewentualnego rozwoju drobnoustrojów.
Po pierwsze zdrowie Za pomocą naczyń firmy Berghoff masz możliwość gotowania bez użycia wody i dodatkowych tłuszczy, pozwala na zminimalizowanie strat witamin i składników mineralnych zawartych w pożywieniu. Dzięki temu możesz się cieszyć zdrowymi i smacznymi posiłkami.
Nowe rewolucyjne dno Firma Berghoff stworzyła całkowicie nowe dno zespolone accu-thermo, które okazało się być wielkim technologicznym krokiem naprzód względem dotychczasowych, szczególnie ze względu na możliwość zdrowego gotowania.
Podczas gotowania materiały z których zbudowane jest dno powiększają swoje rozmiary pod wpływem rozszerzalności cieplnej. W celu uniknięcia tego tradycyjne rozwiązania wyposażone były pustą przestrzeń w podstawie naczynia.
Podstawową wadą tego rozwiązania jest dobra izolacja termiczna takiego pustego dna. Implikuje to długi czas konieczny do nagrzania wnętrza naczynia do żądanej temperatury.
1- 18/10 T804 Stal nierdzewna
2- Aluminium
3- Żelazo
4- Aluminium
5- 18/10 T804 Stal nierdzewna
6- Miedź
W niepowtarzalnym rozwiązaniu Berghoffa dzięki stosowaniu separentnego mocowania podstawy, ma ona możliwość rozszerzania się na boki, dzięki czemu nie musi być wykonana w formie elementu pustego w środku.
Poza tym konstrukcja układu dna i połączenia dno-naczynie zapewnia idealnie równą i gładka powierzchnie oraz najlepszy kontakt z elementem grzewczym (grzałka, palnikiem).
Szybki transfer energii na drodze element grzewczy - wnętrze naczynia oraz zdumiewające właściwości wykorzystania dostarczonej energii zostały osiągnięte także przez wykorzystanie wielowarstwowej struktury dna.
Życzymy udanego i ZDROWEGO Gotowania.