Garnki "BergHOFF" INVICO ORION 22 El.
W zestawie:
- rondel z pokrywką (16 cm - 1.6 l)
- garnek z pokrywką (20 cm - 3.8 l)
- garnek z pokrywką z dwoma uchwytami (20 cm - 2.2 l)
- garnek z pokrywką (z zaworem ciśnieniowym) (24 cm - 6.8 l)
- głęboka patelnia z pokrywką (24 cm - 2.7 l)
- miska ze stali nierdzewnej z pokrywką (20 cm - 2.2 l)
- miska ze stali nierdzewnej z pokrywką (24 cm - 3.5 l)
- kosz do makaronu (20/24 cm )
- 2-częściowy komplet do sałaty (widelec do sałaty + łyżka do sałaty)
- podkładka
- 2 gałki magnetyczne
- deska do krojenia
- naczynie owalne
Zestaw wykonany został z nierdzewnej stali chirurgicznej 18/10. Naczynia są polerowane co nadaje im ekskluzywny wygląd i pozwala zachować higienę. Uchwyty garnka są puste w środku i zapewniają izolację termiczną. Wypukły kształt sprawia, że naczynie szybciej i równomierniej się nagrzewa. Podczas gotowania potrawy zachowują wszystkie wartości odżywcze, zapachy nie przenikają a potrawy nie barwią naczynia.
Nr katalogowy: [zasłonięte]11124
Produkt nowy, zapakowany w eleganckie pudełko.
Gwarancja 2 lata.
Nowe rewolucyjne dno
Firma Berghoff stworzyła całkowicie nowe dno zespolone accu-thermo, które okazało się być wielkim technologicznym krokiem naprzód względem dotychczasowych, szczególnie ze względu na możliwość zdrowego gotowania. Podczas gotowania materiały z których zbudowane jest dno powiększają swoje rozmiary pod wpływem rozszerzalności cieplnej. W celu uniknięcia tego tradycyjne rozwiązania wyposażone były pustą przestrzeń w podstawie naczynia. Podstawową wadą tego rozwiązania jest dobra izolacja termiczna takiego pustego dna. Implikuje to długi czas konieczny do nagrzania wnętrza naczynia do żądanej temperatury.
|
|
W niepowtarzalnym rozwiązaniu Berghoffa dzięki stosowaniu separentnego mocowania podstawy, ma ona możliwość rozszerzania się na boki, dzięki czemu nie musi być wykonana w formie elementu pustego w środku. Poza tym konstrukcja układu dna i połączenia dno-naczynie zapewnia idealnie równą i gładka powierzchnie oraz najlepszy kontakt z elementem grzewczym (grzałka, palnikiem). Szybki transfer energii na drodze element grzewczy - wnętrze naczynia oraz zdumiewające właściwości wykorzystania dostarczonej energii zostały osiągnięte także przez wykorzystanie wielowarstwowej struktury dna.
Technologia miedzianego dna
Miedziane dno jest flagowym osiągnięciem firmy Berghoff w dziedzinie innowacji technologi kuchennych. Dzięki zastosowaniu tej technologii ciepło przedostaje się od spodu poprzez miedziane wytłoczenie podstawy i przenosi się szybko wyżej przez kontakt z warstwą aluminiową w celu równomiernego jego rozprowadzenia. Zewnętrzna część dna rozgrzewa się praktycznie tak samo szybko jak jego środek i prawie że natychmiastowo temperatura równomierna na całej powierzchni dna.
W przeciwieństwie do tradycyjnego rozwiązania garnków z podwójnym dnem typu kapsułkowego gdzie środek dna rozgrzewał się dużo szybciej niż jego boki (tak zwany efekt gorącego punktu, który można łatwo zaobserwować w postaci przypalania się produktów i ich przywierania w środkowej części denka). Berghoff w swoich dnach z systemem równomiernego nagrzewania zapobiega temuż zjawisku i zapewnia jednakowa temperaturę na całej powierzchni dna garnka. Ponadto ścianki naczynia są idealnie dopasowane i tworzą z elementami podstawy szczelne, zamknięte połączenie bez jakichkolwiek szpar czy szczelin. Dzięki temu resztki jedzenia nie maja możliwości utknięcia w takowych szczelinach, a co za tym idzie nie występuje problem ewentualnego rozwoju drobnoustrojów.
Za pomocą naczyń firmy Berghoff masz możliwość gotowania bez użycia wody i dodatkowych tłuszczy, pozwala na zminimalizowanie strat witamin i składników mineralnych zawartych w pożywieniu. Dzięki temu możesz się cieszyć zdrowymi i smacznymi posiłkami.
|