Zestaw wykonany został z nierdzewnej stali chirurgicznej 18/10 AISI 304-2B. Naczynia są polerowane co nadaje im ekskluzywny wygląd i pozwala zachować higienę. Uchwyty garnka oraz pokrywy są puste w środku i zapewniają izolację termiczną. Wypukły kształt sprawia, że naczynie szybciej i równomierniej się nagrzewa. Podczas gotowania potrawy zachowują wszystkie wartości odżywcze, zapachy nie przenikają a potrawy nie barwią naczynia. Sześciowarstwowe dno z wkładką miedzianą doskonale usprawnia proces gotowania, poprzez efektywną kumulacje ciepła. Naczynie szybko nagrzewa się i długo utrzymuje ciepło co powoduje oszczędność energii i pieniędzy. Zestaw INVICO przystosowany jest do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, halogenowych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH.
Wszystkie sprzedawane przez nas produkty posiadają 2-letnią gwarancję oraz są
fabrycznie nowe.
W skład zestawu wchodzą: - Garnek 24cm z pokrywką - 6,8l - 1szt.
- Garnek 20cm z pokrywką - 3,7l - 1szt.
- Garnek 16cm z pokrywką - 1,6l - 1szt.
- Rondel 16cm - 1,6l - 1szt.
- Patelnia 24cm z pokrywką - 2,7l - 1szt.
- Kosz do makaronu 20cm/24cm - 1szt.
- Miska ze stali nierdzewnej 20 cm - 2,2 l - 1szt.
- Miska ze stali nierdzewnej 24 cm - 3,5 l - 1szt.
- Gałka magnetyczna - 2szt.
- Podkładki - 2szt.
- Zestaw do podawania sałatek (widelec do sałatek + łyżka do sałatek) - 1szt.
Technologia miedzianego dna Miedziane dno jest flagowym osiągnięciem firmy Berghoff w dziedzinie innowacji technologi kuchennych.
Dzięki zastosowaniu tej technologii ciepło przedostaje się od spodu poprzez miedziane wytłoczenie podstawy i przenosi się szybko wyżej przez kontakt z warstwą aluminiową w celu równomiernego jego rozprowadzenia.
Zewnętrzna część dna rozgrzewa się praktycznie tak samo szybko jak jego środek i prawie że natychmiastowo temperatura równomierna na całej powierzchni dna.
W przeciwieństwie do tradycyjnego rozwiązania garnków z podwójnym dnem typu kapsułkowego gdzie środek dnarozgrzewał się dużo szybciej niż jego boki (tak zwany efekt gorącego punktu, który można łatwo zaobserwować w postaci przypalania sięproduktów i ich przywierania w środkowej części denka).
Berghoff w swoich dnach z systemem równomiernego nagrzewania zapobiega temuż zjawisku i zapewnia jednakowa temperaturę na całejpowierzchni dna garnka.
Ponadto ścianki naczynia są idealnie dopasowane i tworzą z elementami podstawy szczelne, zamknięte połączenie bez jakichkolwiek szparczy szczelin. Dzięki temu resztki jedzenia nie maja możliwości utknięcia w takowych szczelinach, a co za tym idzie nie występujeproblem ewentualnego rozwoju drobnoustrojów.
Po pierwsze zdrowie Za pomocą naczyń firmy Berghoff masz możliwość gotowania bez użycia wody i dodatkowych tłuszczy, pozwala na zminimalizowanie strat witamin i składników mineralnych zawartych w pożywieniu. Dzięki temu możesz się cieszyć zdrowymi i smacznymi posiłkami.
Nowe rewolucyjne dno Firma Berghoff stworzyła całkowicie nowe dno zespolone accu-thermo, które okazało się być wielkim technologicznym krokiem naprzód względem dotychczasowych, szczególnie ze względu na możliwość zdrowego gotowania.
Podczas gotowania materiały z których zbudowane jest dno powiększają swoje rozmiary pod wpływem rozszerzalności cieplnej. W celu uniknięcia tego tradycyjne rozwiązania wyposażone były pustą przestrzeń w podstawie naczynia.
Podstawową wadą tego rozwiązania jest dobra izolacja termiczna takiego pustego dna. Implikuje to długi czas konieczny do nagrzania wnętrza naczynia do żądanej temperatury.
1- 18/10 T804 Stal nierdzewna
2- Aluminium
3- Żelazo
4- Aluminium
5- 18/10 T804 Stal nierdzewna
6- Miedź
W niepowtarzalnym rozwiązaniu Berghoffa dzięki stosowaniu separentnego mocowania podstawy, ma ona możliwość rozszerzania się na boki, dzięki czemu nie musi być wykonana w formie elementu pustego w środku.
Poza tym konstrukcja układu dna i połączenia dno-naczynie zapewnia idealnie równą i gładka powierzchnie oraz najlepszy kontakt z elementem grzewczym (grzałka, palnikiem).
Szybki transfer energii na drodze element grzewczy - wnętrze naczynia oraz zdumiewające właściwości wykorzystania dostarczonej energii zostały osiągnięte także przez wykorzystanie wielowarstwowej struktury dna.
Życzymy udanego i ZDROWEGO Gotowania.