Garnki "BergHOFF" Pride 16 EL
Garnki są wykonane z chirurgicznej stali nierdzewnej, dwustronnie polerowanej, dzięki czemu są łatwe do mycia.
Uchwyty garnka są metalowe z wstawkami ebonitu.
Podczas gotowania potrawy zachowują wszystkie wartości odżywcze, zapachy nie przenikają a potrawy nie barwią naczynia.
Sześciowarstwowe dno z wkładką miedzianą doskonale usprawnia proces gotowania, poprzez efektywną kumulacje ciepła.
Naczynie szybko nagrzewa się i długo utrzymuje ciepło co powoduje oszczędność energi i pieniędzy.
Dużym atutem tych naczyń jest możliwość tradycyjnego gotowania jak również metodą nowoczesną tzn. bez wody (wystarczą 2 łyżki w celu wytwożenia pary).
W skład zestawu wchodzą:
- rondel z pokrywką 16 cm - 1,6 L
- garnek z pokrywką 16 cm - 1,6 L
- garnek z pokrywką 20 cm - 3,7 L
- garnek do zup i warzyw z pokrywką 24 cm - 6,8 L
- patelnia z pokrywką 24 cm - 2,7 L
- wkładka do makaronu 16/20 cm
- miska nierdzewna z pokrywką próżniową 20 cm
- uchwyt odsysający
- podstawki pod gorące naczynia - 2 szt.
Nr katalogowy: [zasłonięte]11170
Produkt zapakowany w eleganckie pudełko.
Gwarancja 2 lata.
Nowe rewolucyjne dno
Firma Berghoff stworzyła całkowicie nowe dno zespolone accu-thermo, które okazało się być wielkim technologicznym krokiem naprzód względem dotychczasowych, szczególnie ze względu na możliwość zdrowego gotowania. Podczas gotowania materiały z których zbudowane jest dno powiększają swoje rozmiary pod wpływem rozszerzalności cieplnej. W celu uniknięcia tego tradycyjne rozwiązania wyposażone były pustą przestrzeń w podstawie naczynia. Podstawową wadą tego rozwiązania jest dobra izolacja termiczna takiego pustego dna. Implikuje to długi czas konieczny do nagrzania wnętrza naczynia do żądanej temperatury.
|
|
W niepowtarzalnym rozwiązaniu Berghoffa dzięki stosowaniu separentnego mocowania podstawy, ma ona możliwość rozszerzania się na boki, dzięki czemu nie musi być wykonana w formie elementu pustego w środku. Poza tym konstrukcja układu dna i połączenia dno-naczynie zapewnia idealnie równą i gładka powierzchnie oraz najlepszy kontakt z elementem grzewczym (grzałka, palnikiem). Szybki transfer energii na drodze element grzewczy - wnętrze naczynia oraz zdumiewające właściwości wykorzystania dostarczonej energii zostały osiągnięte także przez wykorzystanie wielowarstwowej struktury dna.
Technologia miedzianego dna
Miedziane dno jest flagowym osiągnięciem firmy Berghoff w dziedzinie innowacji technologi kuchennych. Dzięki zastosowaniu tej technologii ciepło przedostaje się od spodu poprzez miedziane wytłoczenie podstawy i przenosi się szybko wyżej przez kontakt z warstwą aluminiową w celu równomiernego jego rozprowadzenia. Zewnętrzna część dna rozgrzewa się praktycznie tak samo szybko jak jego środek i prawie że natychmiastowo temperatura równomierna na całej powierzchni dna.
W przeciwieństwie do tradycyjnego rozwiązania garnków z podwójnym dnem typu kapsułkowego gdzie środek dna rozgrzewał się dużo szybciej niż jego boki (tak zwany efekt gorącego punktu, który można łatwo zaobserwować w postaci przypalania się produktów i ich przywierania w środkowej części denka). Berghoff w swoich dnach z systemem równomiernego nagrzewania zapobiega temuż zjawisku i zapewnia jednakowa temperaturę na całej powierzchni dna garnka. Ponadto ścianki naczynia są idealnie dopasowane i tworzą z elementami podstawy szczelne, zamknięte połączenie bez jakichkolwiek szpar czy szczelin. Dzięki temu resztki jedzenia nie maja możliwości utknięcia w takowych szczelinach, a co za tym idzie nie występuje problem ewentualnego rozwoju drobnoustrojów.
Za pomocą naczyń firmy Berghoff masz możliwość gotowania bez użycia wody i dodatkowych tłuszczy, pozwala na zminimalizowanie strat witamin i składników mineralnych zawartych w pożywieniu. Dzięki temu możesz się cieszyć zdrowymi i smacznymi posiłkami.
|