Zestaw wykonany został z nierdzewnej stali chirurgicznej 18/10. Naczynia są polerowane co nadaje im ekskluzywny wygląd i pozwala zachować higienę. Uchwyty garnka są metalowe z wstawkami ebonitu. Podczas gotowania potrawy zachowują wszystkie wartości odżywcze, zapachy nie przenikają a potrawy nie barwią naczynia. Sześciowarstwowe dno z wkładką miedzianą doskonale usprawnia proces gotowania, poprzez efektywną kumulacje ciepła. Naczynie szybko nagrzewa się i długo utrzymuje ciepło co powoduje oszczędność energi i pieniędzy. Dużym atutem tych naczyń jest możliwość tradycyjnego gotowania jak również metodą nowoczesną tzn. bez wody (wystarczą 2 łyżki w celu wytwożenia pary). Zestaw PRIDE CR przystosowany jest do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH. Produkcja BergHOFF World Wide Belgium. Wszystkie oferowane przez nas produkty są
fabrycznie nowe w oryginalnych opakowaniach.
W skład 16-częściowego zestawu wchodzą:
- Garnek z przykrywką 24 cm, 6,6 l
- Garnek z przykrywką 20 cm, 3,6 l
- Garnek z przykrywką 16 cm, 1,5 l
- Głęboka patelnia z przykrywką 24 cm, 2,6 l
- Rondel z przykrywką 16 cm, 1,5 l
- Miska ze stali nierdzewnej z pokrywą próżniową 20 cm, 1,9 l
- Kosz do gotowania na parze 20 cm/16 cm
- Gałka magnetyczna
- Dwie podstawki pod garnek
Gwarancja 2 LATA !!!
Technologia miedzianego dna Miedziane dno jest flagowym osiągnięciem firmy Berghoff w dziedzinie innowacji technologi kuchennych.
Dzięki zastosowaniu tej technologii ciepło przedostaje się od spodu poprzez miedziane wytłoczenie podstawy i przenosi się szybko wyżej przez kontakt z warstwą aluminiową w celu równomiernego jego rozprowadzenia.
Zewnętrzna część dna rozgrzewa się praktycznie tak samo szybko jak jego środek i prawie że natychmiastowo temperatura równomierna na całej powierzchni dna.
W przeciwieństwie do tradycyjnego rozwiązania garnków z podwójnym dnem typu kapsułkowego gdzie środek dnarozgrzewał się dużo szybciej niż jego boki (tak zwany efekt gorącego punktu, który można łatwo zaobserwować w postaci przypalania sięproduktów i ich przywierania w środkowej części denka).
Berghoff w swoich dnach z systemem równomiernego nagrzewania zapobiega temuż zjawisku i zapewnia jednakowa temperaturę na całejpowierzchni dna garnka.
Ponadto ścianki naczynia są idealnie dopasowane i tworzą z elementami podstawy szczelne, zamknięte połączenie bez jakichkolwiek szparczy szczelin. Dzięki temu resztki jedzenia nie maja możliwości utknięcia w takowych szczelinach, a co za tym idzie nie występujeproblem ewentualnego rozwoju drobnoustrojów.
Po pierwsze zdrowie Za pomocą naczyń firmy Berghoff masz możliwość gotowania bez użycia wody i dodatkowych tłuszczy, pozwala na zminimalizowanie strat witamin i składników mineralnych zawartych w pożywieniu. Dzięki temu możesz się cieszyć zdrowymi i smacznymi posiłkami.
Nowe rewolucyjne dno Firma Berghoff stworzyła całkowicie nowe dno zespolone accu-thermo, które okazało się być wielkim technologicznym krokiem naprzód względem dotychczasowych, szczególnie ze względu na możliwość zdrowego gotowania.
Podczas gotowania materiały z których zbudowane jest dno powiększają swoje rozmiary pod wpływem rozszerzalności cieplnej. W celu uniknięcia tego tradycyjne rozwiązania wyposażone były pustą przestrzeń w podstawie naczynia.
Podstawową wadą tego rozwiązania jest dobra izolacja termiczna takiego pustego dna. Implikuje to długi czas konieczny do nagrzania wnętrza naczynia do żądanej temperatury.
1- 18/10 T804 Stal nierdzewna
2- Aluminium
3- Żelazo
4- Aluminium
5- 18/10 T804 Stal nierdzewna
6- Miedź
W niepowtarzalnym rozwiązaniu Berghoffa dzięki stosowaniu separentnego mocowania podstawy, ma ona możliwość rozszerzania się na boki, dzięki czemu nie musi być wykonana w formie elementu pustego w środku.
Poza tym konstrukcja układu dna i połączenia dno-naczynie zapewnia idealnie równą i gładka powierzchnie oraz najlepszy kontakt z elementem grzewczym (grzałka, palnikiem).
Szybki transfer energii na drodze element grzewczy - wnętrze naczynia oraz zdumiewające właściwości wykorzystania dostarczonej energii zostały osiągnięte także przez wykorzystanie wielowarstwowej struktury dna.
Życzymy udanego i ZDROWEGO Gotowania.