12 - częściowy komplet naczyń do gotowania VIRGO
W skład zestawu wchodzą:
- rondel (16 cm; 1,5 L),
- 4 garnki z pokrywą (16, 18 20 i 24 cm o pojemnościach 1,5 ; 2,1 ; 3,6 i 6,6 L),
- głęboka patelnia z pokrywą (24 cm; 2,6 L)
- wkładka do gotowania na parze (16/18/20 cm)
Podczas gotowania potrawy zachowują wszystkie wartości odżywcze, zapachy nie przenikają a potrawy nie barwią naczynia.
Naczynie szybko nagrzewa się i długo utrzymuje ciepło co powoduje oszczędność energi i pieniędzy.
Dużym atutem tych naczyń jest możliwość tradycyjnego gotowania jak również metodą nowoczesną tzn. bez wody (wystarczą 2 łyżki w celu wytwożenia pary).
Materiał: stal nierdzewna 18/10, ścianki grubości 0,6 mm.
Wykończenie na zewnątrz: połysk.
Czarne, bakelitowe rączki.
Rewolucyjne 6-warstwowe dno (nr patentu: PCT/BE01/00194) umożliwiające szybkie i energooszczędne gotowanie.
Przystosowane do każdego rodzaju źródła ciepła.
Praktyczna podziałka wewnątrz.
Materiał pokrywy: stal nierdzewna 18/10 + szkło.
Osłona przeciw płomieniom na korpusie.
Nr katalogowy: [zasłonięte]23041
Produkt nowy, zapakowany w eleganckie pudełko.
Gwarancja 2 lata.
Nowe rewolucyjne dno
Firma Berghoff stworzyła całkowicie nowe dno zespolone accu-thermo, które okazało się być wielkim technologicznym krokiem naprzód względem dotychczasowych, szczególnie ze względu na możliwość zdrowego gotowania. Podczas gotowania materiały z których zbudowane jest dno powiększają swoje rozmiary pod wpływem rozszerzalności cieplnej. W celu uniknięcia tego tradycyjne rozwiązania wyposażone były pustą przestrzeń w podstawie naczynia. Podstawową wadą tego rozwiązania jest dobra izolacja termiczna takiego pustego dna. Implikuje to długi czas konieczny do nagrzania wnętrza naczynia do żądanej temperatury.
|
|
W niepowtarzalnym rozwiązaniu Berghoffa dzięki stosowaniu separentnego mocowania podstawy, ma ona możliwość rozszerzania się na boki, dzięki czemu nie musi być wykonana w formie elementu pustego w środku. Poza tym konstrukcja układu dna i połączenia dno-naczynie zapewnia idealnie równą i gładka powierzchnie oraz najlepszy kontakt z elementem grzewczym (grzałka, palnikiem). Szybki transfer energii na drodze element grzewczy - wnętrze naczynia oraz zdumiewające właściwości wykorzystania dostarczonej energii zostały osiągnięte także przez wykorzystanie wielowarstwowej struktury dna.
Technologia miedzianego dna
Miedziane dno jest flagowym osiągnięciem firmy Berghoff w dziedzinie innowacji technologi kuchennych. Dzięki zastosowaniu tej technologii ciepło przedostaje się od spodu poprzez miedziane wytłoczenie podstawy i przenosi się szybko wyżej przez kontakt z warstwą aluminiową w celu równomiernego jego rozprowadzenia. Zewnętrzna część dna rozgrzewa się praktycznie tak samo szybko jak jego środek i prawie że natychmiastowo temperatura równomierna na całej powierzchni dna.
W przeciwieństwie do tradycyjnego rozwiązania garnków z podwójnym dnem typu kapsułkowego gdzie środek dna rozgrzewał się dużo szybciej niż jego boki (tak zwany efekt gorącego punktu, który można łatwo zaobserwować w postaci przypalania się produktów i ich przywierania w środkowej części denka). Berghoff w swoich dnach z systemem równomiernego nagrzewania zapobiega temuż zjawisku i zapewnia jednakowa temperaturę na całej powierzchni dna garnka. Ponadto ścianki naczynia są idealnie dopasowane i tworzą z elementami podstawy szczelne, zamknięte połączenie bez jakichkolwiek szpar czy szczelin. Dzięki temu resztki jedzenia nie maja możliwości utknięcia w takowych szczelinach, a co za tym idzie nie występuje problem ewentualnego rozwoju drobnoustrojów.
Za pomocą naczyń firmy Berghoff masz możliwość gotowania bez użycia wody i dodatkowych tłuszczy, pozwala na zminimalizowanie strat witamin i składników mineralnych zawartych w pożywieniu. Dzięki temu możesz się cieszyć zdrowymi i smacznymi posiłkami.
|