12 - częściowy komplet naczyń do gotowania HOTEL LINE
- rondel z przykrywką 16 cm - 1.6
- garnek z przykrywką 16 cm - 1.6
- garnek z przykrywką 18 cm - 2.5
- garnek z przykrywką 20 cm - 3.6
- garnek z przykrywką 24 cm - 6.4
- głęboka patelnia z przykrywką 24 cm - 2.5
-
- Stal nierdzewna z serii 18/10, ścianki grubości 1 mm
- Strona wewnętrzna garnka ma satynowe wykończenia, strona zewnętrzna ma na górze lustrzane wykończenia oraz satynowe poniżej
- Praktyczna krawędź, służąca wygodnemu nalewaniu
- Dno: 4-warstwowe dno w formie kapsuły
- Twarde i bezpieczne uchwyty ze stali nierdzewnej
- Pokrywa ze stali nierdzewnej
- Przystosowane do każdego rodzaju źródła ciepła
4-warstwowa kapsułowa technologia dna firmy BergHOFF obejmuje grube aluminium i dno z miedzi (materiały szybko przewodzące ciepło) służąca doskonałemu przewodzeniu i rozprowadzeniu ciepła.
Trwała ochrona ze stali nierdzewnej okrywa aluminium w celu zachowania długoletniej trwałości i doskonałych rezultatów gotowania.
Kapsułowa technologia dna firmy BergHOFF została zaprojektowana, by zaoferować najlepszą wydajność ciepła i trwałość, służącą osiąganiu doskonałości.
Przystosowane do wszystkich źródeł ciepła (również do kuchenek indukcyjnych).
.
Nr katalogowy:[zasłonięte]11121
Produkt nowy, zapakowany w eleganckie pudełko.
Gwarancja 2 lata.
Nowe rewolucyjne dno
Firma Berghoff stworzyła całkowicie nowe dno zespolone accu-thermo, które okazało się być wielkim technologicznym krokiem naprzód względem dotychczasowych, szczególnie ze względu na możliwość zdrowego gotowania. Podczas gotowania materiały z których zbudowane jest dno powiększają swoje rozmiary pod wpływem rozszerzalności cieplnej. W celu uniknięcia tego tradycyjne rozwiązania wyposażone były pustą przestrzeń w podstawie naczynia. Podstawową wadą tego rozwiązania jest dobra izolacja termiczna takiego pustego dna. Implikuje to długi czas konieczny do nagrzania wnętrza naczynia do żądanej temperatury.
W niepowtarzalnym rozwiązaniu Berghoff'a dzięki stosowaniu separentnego mocowania podstawy, ma ona możliwość rozszerzania się na boki, dzięki czemu nie musi być wykonana w formie elementu pustego w środku. Poza tym konstrukcja układu dna i połączenia dno-naczynie zapewnia idealnie równą i gładka powierzchnie oraz najlepszy kontakt z elementem grzewczym (grzałka, palnikiem). Szybki transfer energii na drodze element grzewczy - wnętrze naczynia oraz zdumiewające właściwości wykorzystania dostarczonej energii zostały osiągnięte także przez wykorzystanie wielowarstwowej struktury dna.
Technologia miedzianego dna
Miedziane dno jest flagowym osiągnięciem firmy Berghoff w dziedzinie innowacji technologi kuchennych. Dzięki zastosowaniu tej technologii ciepło przedostaje się od spodu poprzez miedziane wytłoczenie podstawy i przenosi się szybko wyżej przez kontakt z warstwą aluminiową w celu równomiernego jego rozprowadzenia. Zewnętrzna część dna rozgrzewa się praktycznie tak samo szybko jak jego środek i prawie że natychmiastowo temperatura równomierna na całej powierzchni dna.
W przeciwieństwie do tradycyjnego rozwiązania garnków z podwójnym dnem typu kapsułkowego gdzie środek dna rozgrzewał się dużo szybciej niż jego boki (tak zwany efekt gorącego punktu, który można łatwo zaobserwować w postaci przypalania się produktów i ich przywierania w środkowej części denka). Berghoff w swoich dnach z systemem równomiernego nagrzewania zapobiega temuż zjawisku i zapewnia jednakowa temperaturę na całej powierzchni dna garnka. Ponadto ścianki naczynia są idealnie dopasowane i tworzą z elementami podstawy szczelne, zamknięte połączenie bez jakichkolwiek szpar czy szczelin. Dzięki temu resztki jedzenia nie maja możliwości utknięcia w takowych szczelinach, a co za tym idzie nie występuje problem ewentualnego rozwoju drobnoustrojów.
Za pomocą naczyń firmy Berghoff masz możliwość gotowania bez użycia wody i dodatkowych tłuszczy, pozwala na zminimalizowanie strat witamin i składników mineralnych zawartych w pożywieniu. Dzięki temu możesz się cieszyć zdrowymi i smacznymi posiłkami.
|