Zestaw wykonany został z nierdzewnej stali chirurgicznej 18/10
AISI 304-2B.
Naczynia są polerowane co nadaje im ekskluzywny wygląd i pozwala
zachować higienę.
Uchwyty garnka są metalowe z wstawkami ebonitu.
Podczas gotowania potrawy zachowują wszystkie wartości odżywcze,
zapachy nie przenikają a potrawy nie barwią naczynia.
Sześciowarstwowe dno z wkładką miedzianą doskonale usprawnia proces
gotowania, poprzez efektywną kumulacje ciepła.
Naczynie szybko nagrzewa się i długo utrzymuje ciepło co powoduje
oszczędność energi i pieniędzy.
Dużym atutem tych naczyń jest możliwość tradycyjnego gotowania jak
również metodą nowoczesną tzn. bez wody (wystarczą 2 łyżki w celu
wytwożenia pary).
W skład zestawu wchodzą:
- rondel 16 cm - 1.6L.
- garnek z pokrywką 16 cm - 1.6L.
- garnek z pokrywką 18 cm - 2.2L.
- garnek z pokrywką 20 cm - 3.7L.
- garnek do zup i warzyw z pokrywką 24 cm - 6.8L.
- patelnia z pokrywką 24 cm - 2.7L.
- wkładka do makaronu 16/20 cm.
Nr katalogowy:[zasłonięte]11121
Produkt zapakowany w eleganckie pudełko.
Gwarancja 2 lata.
Nowe rewolucyjne dno
Firma Berghoff stworzyła całkowicie nowe dno zespolone accu-thermo,
które okazało się być wielkim technologicznym krokiem naprzód
względem dotychczasowych, szczególnie ze względu na możliwość
zdrowego gotowania.
Podczas gotowania materiały z których zbudowane jest dno powiększają
swoje rozmiary pod wpływem rozszerzalności cieplnej. W celu
uniknięcia tego tradycyjne rozwiązania wyposażone były pustą
przestrzeń w podstawie naczynia.
Podstawową wadą tego rozwiązania jest dobra izolacja termiczna
takiego pustego dna. Implikuje to długi czas konieczny do nagrzania
wnętrza naczynia do żądanej temperatury.
|
|
W niepowtarzalnym rozwiązaniu Berghoffa dzięki stosowaniu
separentnego mocowania podstawy, ma ona możliwość rozszerzania się
na boki, dzięki czemu nie musi być wykonana w formie elementu
pustego w środku.
Poza tym konstrukcja układu dna i połączenia dno-naczynie zapewnia
idealnie równą i gładka powierzchnie oraz najlepszy kontakt z
elementem grzewczym (grzałka, palnikiem).
Szybki transfer energii na drodze element grzewczy - wnętrze
naczynia oraz zdumiewające właściwości wykorzystania dostarczonej
energii zostały osiągnięte także przez wykorzystanie wielowarstwowej
struktury dna.
Technologia miedzianego dna
Miedziane dno jest flagowym osiągnięciem firmy Berghoff w dziedzinie
innowacji technologi kuchennych.
Dzięki zastosowaniu tej technologii ciepło przedostaje się od spodu
poprzez miedziane wytłoczenie podstawy i przenosi się szybko wyżej
przez kontakt z warstwą aluminiową w celu równomiernego jego
rozprowadzenia.
Zewnętrzna część dna rozgrzewa się praktycznie tak samo szybko jak
jego środek i prawie że natychmiastowo temperatura równomierna na
całej powierzchni dna.
W przeciwieństwie do tradycyjnego rozwiązania garnków z podwójnym
dnem typu kapsułkowego gdzie środek dna rozgrzewał się dużo szybciej niż
jego boki (tak zwany efekt gorącego punktu, który można łatwo
zaobserwować w postaci przypalania się produktów i ich przywierania
w środkowej części denka).
Berghoff w swoich dnach z systemem równomiernego nagrzewania
zapobiega temuż zjawisku i zapewnia jednakowa temperaturę na całej
powierzchni dna garnka.
Ponadto ścianki naczynia są idealnie dopasowane i tworzą z
elementami podstawy szczelne, zamknięte połączenie bez jakichkolwiek
szpar czy szczelin. Dzięki temu resztki jedzenia nie maja możliwości
utknięcia w takowych szczelinach, a co za tym idzie nie występuje
problem ewentualnego rozwoju drobnoustrojów.
Za pomocą naczyń firmy Berghoff masz możliwość gotowania bez użycia
wody i dodatkowych tłuszczy, pozwala na zminimalizowanie strat
witamin i składników mineralnych zawartych w pożywieniu. Dzięki temu
możesz się cieszyć zdrowymi i smacznymi posiłkami.