Lafabent – Double Compact
Wapniowo- sodowy bentonit wysokiej jakości
OPIS
LAFABENT to granulowany bentonit wysokiej jakości na bazie wapnia i sodu, odpowiadający najwyższtm wymaganiom technologii napojów, w szczególności sektora winiarskiego. Użycie produktu jest zgodne z będącymi obecnie w mocy normami dotyczącymi branży winiarskiej. Jego jakość i czystość jest monitorowana przez wyspecjalizowane laboratoria.
ZASTOSOWANE W WINIARSTWIE
LAFABENT gwarantuje lepsze i wydajniejsze klarowanie, flokulację i adsorpcję, również w trudniejszych przypadkach. Użycie LAFABENT dostarcza następujących korzyści:
Bardziej jednolita granulacja
v Większa zawiesistość i rozpuszczalność
Charakterystyczna, porowato- gąbczasta struktura powierzchniowa
v Intensywniejsze, bardziej selektywne wchłanianie protein i kolidów
v Dobre efekty klarowania,, również w trudnych warunkach oraz przy wysokich wartościach pH
Precyzyjny dobór minerałów:
v Rozpoznawalny dzięki jasnej barwie
v Bardziej dokładne i delikatniejsze oddziaływanie z napojami
v Wydajniejsze klarowanie moszczu
v Dokładniejsza filtracja
v Doskonalsza końcowa flokulacja
v Obniżona ilość osadów
v Ochrona koloru
v Bardzo wysoki poziom czystości
v Znilkoma zawartość żelaza
DOZOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
Zaleca się zastosowanie 50-150 g/hl lub więcej, jeśli jest taka potrzeba. Dodać LAFABENT powoli do wody w ilości 3-5 razy większej od ilości użytego produktu, ciągle mieszając. Zostawić do napęcznienia na 4-6 godzin (12 godzin dla najlepszego efektu). Usunąć ewentualny nadmiar wody, następnie rozcieńczyć mieszankę LAFABENT z niewielką ilością wina, wlać otrzymany roztwór do kadzi i dobrze wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
PAKOWANIE I PRZECHOWYWANIE
LAFABENT dostępny jest w workach po 20 kg.
LAFABENT jest wysoko wydajnym produktem adsorpcyjnym, który należy przechowywać z dala od wilgoci i zapachów, w miejscu suchym i odpowiednio wentylowanym. Po użyciu natychmiast hermetycznie zamknąć otwarte opakowania. Nie ponosimy odpowiedzialności za efekty nieodpowiedniego przechowywania i używania.