BENEFLORA - pomaga przywrócić naturalną mikroflorę przewodu pokarmowego
PROBIOTYK&PREBIOTYK
SYNBIOTYK
Suplement diety w formie synbiotyku, pomagający utrzymać równowagę mikroflory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym. Zawiera kombinację 6 szczepów bakterii kwasu mlekowego (probiotyki) oraz specjalną substancję pomagającą pobudzać wzrost i rozwój dobroczynnych bakterii w jelitach (prebiotyk). Bakterie prebiotyczne pomagają wzmacniać naturalną odporność organizmu, łagodzą objawy biegunek, zaparć, wzdęć, gazów oraz kolek. Pomagają zmniejszać ryzyko wystąpienia powikłań podczas i po antybiotykoterapii, m.in. biegunek i drożdżyc przewodu pokarmowego. Wspomagają leczenie alergii pokarmowych, infekcji bakteryjnych i wirusowych. Pomagają utrzymać układ trawienny w pełnej równowadze np. podczas podróży.
W jednej saszetce (10g) zawarte jest 4 miliardy bakterii.
Preparat nie zawiera drożdży, mleka, laktozy. Może być stosowany w przypadku alergii na produkty mleczne oraz diabetyków.
Beneflora występuje w postaci łatwo przyswajalnego proszku i może być stosowana w każdym wieku.
Efekty stosowania Beneflory widoczne są już od pierwszego dnia.
Skład:
Probiotyk: Lactobacillus acidophilus, L. casei, L. Bulgaricus, Streptococcus Thermophilus, Bifidobacterium bifidum, B. Longum.
Prebiotyk: Fructooligosacharydy (FOS), włókna grochu, maltodekstryna, oligofruktoza.
Wartość odżywcza: 100g 1 saszetka
wartość energetyczna 264 kcal/1103 kJ 26,4 kcal/110,3 kJ
węglowodany 62,7 g 6,27 g
białko 1 g 0,1 g
tłuszcz 1 g 0,1 g
Aktywne składniki w 1 saszetce:
maltodekstryna 5400 mg
oligofruktoza 2400 mg
bakterie kwasu mlekowego 1200 mg
włókna grochu (Pisum sativum) 1000 mg
Opakowanie: 7 saszetek x 10g
Sposób użycia:
1 saszetkę dziennie spożyć w postaci proszku lub wymieszać z wodą lub jogurtem. Nie przekraczać zalecanych dziennych porcji. Produkt nie zastępuje zdrowo zbilansowanej diety.
Przeciwwskazania:
Stosowanie u dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących powinno być uzgodnione z lekarzem.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 25 st. C w miejscu suchym i niedostępnym dla małych dzieci.
Termin przydatności do spożycia: marzec 2013 r.
|