NOWOŚĆ NA RYNKU!
Masło kakaowe Callebaut Mycryo
opakowanie 600 gram / tylko 49,90 zł
Mycryo to 100% masła kakaowego w postaci proszku. Jest to szlachetny tłuszcz - idealny do smażenia mięsa, ryb, warzyw, a nawet najbardziej delikatnych produktów, takich jak małże. Świetnie sprawdza się jako dodatek do ciast, w których wymagany jest tłuszcz.
Data ważności: 25.03.2014
- 100% masło kakaowe, naturalnego pochodzenia
- odporne na wysokie temperatury (do 200 °C)
- występuje w postaci proszku - bardzo wygodne dozowanie
- daje lepsze i zdrowsze wyniki smażenia niż inne tłuszcze, takie jak oliwa z oliwek lub masło
- wymieszane przyprawy (sól, pieprz, zioła, bułka tarta) z Mycryo z dużym wyprzedzeniem świetnie się połączą, a smaki przenikną się głębiej
- Mycryo chroni składniki przed utratą naturalnych soków przechowywanych wewnątrz produktów
- czyszczenie jest zmniejszona do minimum: nie ma odprysków podczas smażenia, ponadto nie ma prawie żadnych pozostałości na patelni
Jedz zdrowo!
Mycyro jest w 100% naturalnym tłuszczem roślinnym, który ma neutralny wpływ na poziom cholesterolu. Korzystanie z Mycyro znacznie zmniejsza zawartość kalorii pochodzących z tłuszczu do smażenia od 50% do 70%, w porównaniu z innymi tłuszczami do smażenia. Mycyro przyczynia się do lżejszej i zdrowej kuchni, niskiej w tłuszcz.
Naturalny smak
Mycyro jest bezwonne i ma zupełnie neutralny smak. Innymi słowy, smażenie z Mycyro nie maskuje naturalnych, świeżych smaków składników, w przeciwieństwie do masła, mleka lub oliwy z oliwek. Wręcz przeciwnie, ujawnia ich autentyczny i naturalny smak lepiej niż jakikolwiek inny tłuszcz do smażenia. neutralny wpływ na poziom cholesterolu
Bezkonkurencyjna soczystość
Obtoczone w Mycryo produkty otoczone są cienką, nieprzepuszczalną powłoką.
Przechowywane w lodówce zachowują swoje właściwości oraz nie pochłaniają innych zapachów.
Podczas smażenia Mycyro natychmiast tworzy ochronną skórkę wokół składników i utrzymuje wszystkie soki tam gdzie ich miejsce. Różnica jest niesamowita - nawet smażąc warzywa, które łatwo tracą wilgotność.
Ze względu na swoje zdolności żaroodporne, Mycyro pozwala na szybkie uszczelnienie nawet najbardziej delikatne tekstury - bez przyklejania się do patelni, bez kruszenia w kawałki. Mycyro gwarantuje doskonałe wyniki nawet przy smażeniu ryby, foie gras, skorupiaków lub miękkie warzywa.
Jak używać masła kakaowego:
- wysyp odpowiednią ilość Mycryo na talerzyk (do masła kakaowego możesz dodać przyprawy)
- kawałek mięsa, ryby dociśnij do masła Mycryo, aby było dobrze obtoczone w proszku
- mięso smażymy na suchej, gorącej patelni, bez dodatku innych tłuszczów
- upieczona potrawa jest gotowa do spożycia
Jedz smacznie i zdrowo - z masłem kakaowym Mycryo to możliwe!