Belgijska czekolada Barry Callebaut
do fontann czekoladowych i fondue
do wyboru 3 smaki: mleczna, biała, deserowa
opakowanie 500g / tylko 23,90 zł
(1 zakup to 1 opakowanie 500g, po zakupie prosimy
o informację jaki smak Państwo wybrali)
Zawartość miazgi kakaowej 37,8%
Zawartość miazgi kakaowej 56,9%
Zawartość miazgi kakaowej 31,1%......
- JAKOŚĆ I WYSELEKCJONOWANE SKŁADNIKI - czekolady najlepszej jakości składniki, które dają intensywny aromat i niepowtarzalny smak oraz idealną konsystencję do fontanny czekoladowej
- WYSOKA PŁYNNOŚĆ - dzięki odpowiedniej zawartości masła kakaowego czekolada Barry Callebaut w fontannie tworzy idealną, gładką kaskadę - bez upłynniania czekolady olejem
- ŁATWOŚĆ DOZOWANIA I ROZPUSZCZANIA - czekolada występuje w małych kaletach, których dozowanie i rozpuszczanie jest niezwykle szybkie i łatwe
Zastosowanie czekolady:
- dla cukierników, cateringu, użytku domowego
- fontanny czekoladowej, fondue
- tworzenia deserów, musów
- robienia czekoladek lub pralinek
- dekoracji ciast
- czekolady na gorąco
Na każdym opakowaniu naklejka z instrukcją rozpuszczania czekolady!
Czekolada jest pakowana i zgrzewana w specjalne strunowe worki przystosowane do kontaktu z żywnością!
- wykonany z aliminium - zapewnia trwałość
- worek typu doypack - worek można postawić w pozycji stojącej
- przystosowane do kontaktu z żywnością - atest PZH
- strunowe zamknięcie zip - dłuższa świeżość czekolady po otwarciu
- brak dostępu światła - czekolada nie utlenia się, dłuższa świeżość
Belgijska czekolada Barry Callebaut Exclusive charakteryzuję się najwyższą płynnością. W jej skład wchodzą najlepszej jakości składniki, które dają intensywny aromat i niepowtarzalny smak oraz idealną konsystencję do fontanny czekoladowej oraz fondue. Dzięki odpowiedniej zawartości czystego masła kakaowego czekolada w fontannie tworzy idealną, gładką kaskadę (nie wymaga upłynnienia olejem).
Czekolada Barry Callebaut Premium to belgijska czekolada o aksamitnym smaku uzyskanym dzięki najwyższej jakości składników. Jest przeznaczona głownie do produkcji czekolady do picia, czekoladek, pralin, deserów oraz ciast. Świetnie sprawdzi się również w czekoladowym fondue. Czekolady firmy Callebaut są znane i używane przez profesjonalnych cukierników na całym świecie.
Czekolady Barry Callebaut klasy Standard są czekoladami do użytku ogólnego. Nadają się do robienia czekolady do picia, czekoladek, ciast oraz fondue. Upłynniając czekoladę masłem kakaowym (dostępnym na naszych aukcjach) uzyskamy odpowiednią konsystencję do fontanny czekoladowej.