Zastosowanie: najczęściej używa się liści do sosów, zwłaszcza pomidorowych, bo bazylia, jak żadna przyprawa komponuje się z tymi popularnymi warzywami. Można liście bazylii dodawać do rozmaitych sałatek, świetnie smakuje z czosnkiem. Znane są rozmaite gatunki bazylii (np. cynamonowa, cytrynowa, ciemny opal, tajlandzka purpura), pochodzące z całego świata. Służy jako przyprawa kuchenna, używana jest także do produkcji likieru ma miły, korzenny, słodkawy i pikantny smak i zapach. Bazylia jest doskonałą przyprawą do zup, potraw z ryb i drobiu, kotletów wieprzowych, sałatek, twarogów, jaj, omletów, sałatki z krabów, zielonych sosów oraz masła ziołowego. Najbardziej jednak znane danie, którego podstawą jest bazylia to włoskie pesto.
Dostępne również duże gramatury.
Produkt wskazany dla osób stosujących różnorodne diety również Dietę Dukana
Kupując u nas:
1. Otrzymasz fakturę zakupu
2. Otrzymasz gwarancję nienaruszalności produktu, gdyż opakowania są termicznie zabezpieczone
3. Otrzymasz gwarancję jakości potwierdzoną certyfikatem wprowadzenia i funkcjonowania zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 oraz Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP
4. Otrzymasz darmową dostawę przy zakupach przekraczających 123zł brutto