GARNKI ŻELIWNE- EMALIOWANE
W naczyniach takich uzyskuje się niezwykle intensywny smak oraz apetyczny zapach przyrządzanych potraw. Wyjątkowość takich posiłków jest skutkiem kilku właściwości technicznych żeliwa:
1) Największą zaletą naczyń żeliwnych jest możliwość ich rozgrzania do wysokich temperatur, co w efekcie znacząco poprawia walory smakowe przygotowywanych w nich potraw.
2) Intensywny smak i zapach jest skutkiem odpowiedniego wyprofilowania górnej części pokrywki, co pozwala na stworzenie obiegu zamkniętego, a tym samym na gotowanie produktów we własnym sosie.
3) Dokładny proces gotowania, duszenia lub pieczenia jest efektem niespotykanych właściwości rozchodzenia się i długiego utrzymania ciepła w żeliwie. Tak przetwarzana żywność, nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, daje idealny produkt.
4) Szkliwione kolorową emalią naczynie jest wyjątkowo odporne na zarysowania oraz łatwe w czyszczeniu. Wnętrze pokryte jest czarną lub beżową powłoką emalii spożywczej, zewnętrzne elementy szkliwione są w różnych kolorach.
5) Uchwyt pokrywki wykonany jest z żeliwa lub ze stali nierdzewnej, odpornej na działanie wysokiej temperatury, co pozwala na używanie garnka w piekarniku.
6) Żeliwny garnek ma gładkie i grube dno, jest trwały i wielofunkcyjny. Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych.
AUKCJA DOTYCZY OWALNEGO GARNKA ŻELIWNEGO:
MODEL: 386003 CZERWONY
POJEMNOŚĆ: 7,5 L
DŁUGOŚĆ: 34 CM
SZEROKOŚĆ: 25,5 CM
GARNKI FRANCUSKIEJ FIRMY BAUMALU
W SPRZEDAŻY GARNKI ŻELIWNE W WIELU KOLORACH I ROZMIARACH.
ZAPRASZAM NA INNE MOJE AUKCJE.
Pytania proszę kierować na adres [zasłonięte]@interia.pl lub nr tel. 512-[zasłonięte]-437
Reklamacje dotyczące uszkodzeń w czasie transportu będą uwzględniane tylko z protokołem szkody z firmy spedycyjnej.
Niewielkie ubytki emalii lub nierówności na krawędziach są cechą naturalną żeliwa i nie stanowią podstawy reklamacji.
Kolor rzeczywisty może nieznacznie różnić się od koloru na zdjęciu.