Batonik z belgijskiej mlecznej czekolady z nadzieniem pralinowym słodzony ekstraktem ze stewii, bez cukru, 20g
Rewelacyjna przekąska dla wszystkich miłośników połączenia nadzienia pralinowego z orzechami. Doskonały smak i jakość belgijskiej czekolady. Trudno się jej oprzeć. A w dodatku wyprodukowany z kakao z certyfikatem Fair Trade.
Składniki: błonnik (dekstryna, inulina, oligofruktoza), masło kakaowe, pełne mleko w proszku, serwatka, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny, substancje słodzące (erytrytol -pozyskiwany z kukurydzy i glikozydy stewiolowe - pozyskiwane ze stewii), mąka pszenna, odtłuszczone mleko w proszku, substancja słodząca: maltitol, emulgator: lecytyna sojowa (wolna do GMO), naturalne aromaty, odtłuszczone kakao, stabilizator: wodorowęglan sodu, sól. Zawartość kakao: minimum 36%, zawartość mleka: minimum 14%.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów.
Masa netto: 20g
Wartość odżywcza w 100g | |
Wartość energetyczna | 482 kcal / 2019 kJ |
Białko | 7,6 g |
Węglowodany | 35,1 g |
w tym poliole | 9,5 g |
w tym cukry | 18,5 g |
w tym laktoza | 16,7 g |
Tłuszcz | 36,2 g |
w tym tłuszcze nasycone | 22,5 g |
Sód | 210 mg |
Błonnik | 15,7 g |