BATON Z BELGIJSKIEJ MLECZNEJ CZEKOLADY SŁODZONY EKSTRAKTEM ZE STEWII - BEZ CUKRU, 44g
Doskonały smak i jakość belgijskiej czekolady. Obniżona kaloryczność, bogactwo błonnika, antyoksydanty, magnez, cynk, żelazo i witaminy z grupy B. W dodatku z certyfikatem Fair Trade. Koniecznie trzeba spróbować!!!
Składniki:
masło kakaowe, pełne mleko w proszku, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), serwatka, substancje słodzące: erytrytol (naturalny ekstrakt pozyskiwany z kukurydzy), glikozydy stewiolowe (naturalny ekstrakt ze stewii), odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowane mango w proszku (4,6%), liofilizowane maliny (2,7%), emulgator: lecytyna sojowa, naturalne aromaty. Zawartość kakao: minimum 44%, zawartość mleka: minimum 40%.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów.
Wartość odżywcza w 100g | |
Wartość energetyczna | 487 kcal / 2039 kJ | |
Białko | 12,52 g | |
Węglowodany | 34,38 g | |
w tym poliole | 8,89 g | |
w tym cukry | 21,5 g | |
w tym laktoza | 11,29 g | |
Tłuszcz | 34,91 g | |
w tym tłuszcze utwardzone | 21,95 g | |
Sód | 174,53 mg | |
Błonnik | 13,66 g |