Baton z belgijskiej czekolady deserowej z siemieniem lnianym i chrupkami ryżowymi słodzony ekstraktem ze stewii, bez cukru, 40g
Doskonały smak i jakość belgijskiej czekolady. Obniżona kaloryczność, bogactwo błonnika, antyoksydanty, magnez, cynk, żelazo i witaminy z grupy B. W dodatku z certyfikatem Fair Trade. Koniecznie trzeba spróbować!!!
Składniki: miazga kakaowa, błonnik pokarmowy (dekstryna, inulina, oligofruktoza), substancje słodzące: erytrytol (naturalny ekstrakt pozyskiwany z kukurydzy), glikozydy stewiolowe (naturalny ekstrakt ze stewii), masło kakaowe, len (6%), chrupki ryżowe (1,7%) (mąka ryżowa, słód pszeniczny, gluten pszeniczny, sól), emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkowana w fabryce, w której są przetwarzane białka mleka, pszenicy i orzechów.
Masa netto:40g
Wartość odżywcza w 100g
|
|
Wartość energetyczna
|
430,94 kcal / 1803,69 kJ
|
Białko
|
5,42 g
|
Węglowodany
|
19,1 g
|
w tym poliole
|
8,08 g
|
w tym cukry
|
2,97 g
|
w tym laktoza
|
0 g
|
Tłuszcz
|
34,28 g
|
w tym tłuszcze nasycone
|
20,55 g
|
Sód
|
8,48 mg
|
Błonnik
|
34,34 g
|