Baton amarantusowy to jedyna w swoim rodzaju smaczna, lekkostrawna i bezglutenowa przekąska,bogata w białko i żelazo na bazie ekspandowanych nasion amarantusa.Baton amarantusowy jest w 100% złożony z ekologicznych i bezglutenowych surowców, w przystępnej cenie. To mieszanka zbóż, bakalii i owoców połączonych pożywną melasą i syropem z agawy. Wyjątkowy batonik nie zawierający białego cukru i białej mąki. Wyśmienity jako przekąska nie tylko w pracy czy w szkole. Szybko regeneruje siły i pobudza do dalszego działania.
Masa netto: 25g
Kraj pochodzenia: Polska
Skład:syrop z agawy*, ekspandowane nasiona amarantusa* (27%), melasa buraczana*, płatki kukurydziane*, proso ekspandowane*, nasiona sezamu*, olej kokosowy*, rodzynki*, malina liofilizowana*.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i migdałów.
* produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza | 100 g | 25 g (baton) |
wartość energetyczna | 1996kJ (475 kcal) | 499 kJ (119 kcal) |
białko | 9 g | 2,3 g |
węglowodany | 69 g | 17 g |
w tym cukry | 29 g | 7 g |
tłuszcz | 17 g | 4,2 g |
w tym kwasy nasycone | 9 g | 2,4 g |
błonnik | 6 g | 1,5 g |
sód | 0,12 g | 0,03 g |
żelazo | 4,7 mg (33%*) | 1,2 mg (8%*) |
magnez | 140 mg (37%*) | 35 mg (9%*) |
* procent zalecanego dziennego spożycia
Produkt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2[zasłonięte]007-20.