Opakowanie:
135 ml
Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: barwienie powierzchniowe aerografem, ciast, kremów, śmietan, opłatków. Ponadto: barwienie kremów i wyrobów pieczonych, lodów, napojów, soków, nadzień owocowych, marmolad, (nadają się do wszystkich aplikacji wodnorozpuszczalnych).
Zalety barwników w Płynie do Aerografu):
Dozowanie:
Dla nanoszenia aerografem: Przed malowaniem gotowego tortu sprawdzić kolor na masie. W razie potrzeby wymieszać z innym kolorem lub dodać wody, celem stonowania koloru. W przypadku mieszania czy rozwadniania barwnika, należy przygotować odpowiednią ilość produktu, potrzebą do pracy nad danym tortem. Dla barwienia masy, lodów i żeli: Zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika. Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie strzykawką.
Informacje techniczne:
Barwniki w płynie do aerografu wraz z Barwnikami Perłowymi w Płynie , można między sobą dowolnie mieszać. W ich składzie znajduje się dodatkowo aromat i alkohol. Dodatek alkoholu zwiększa szybkość odparowywania barwnika oraz wzmacnia przyleganie barwnika szczególnie do tłustych powierzchni i kremów.
KOLOR - BRĄZ CZEKOLADOWY