Barwniki spożywcze mają szerokie zastosowanie w kuchni. Nie tylko można samemu stworzyć niepowtarzalną dekorację na ciastach i tortach, ale także urozmaicić potrawy podawane na co dzień!
Wysokiej jakości barwnik spożywczy amerykańskiej marki Wilton. Kolor RÓŻOWY. Nadaje masom i lukrom głębokie, nasycone barwy. Nie zmienia konsystencji barwionych produktów. Barwnik ma formę skoncentrowanego żelu, dzięki czemu uzyskanie jednolitej, intensywnej barwy jest łatwe i szybkie. Barwnik należy dodawać za pomocą wykałaczki (po kilka kropel) do masy lub lukru. Za każdym razem należy używać nowej wykałaczki, by masa nie dostała się do pojemnika z barwnikiem (dzięki temu barwnik można przechować na następny raz). Masę należy dokładnie wymieszać. Należy pamiętać, że różne masy potrzebują różnych ilości barwnika. Zawsze od razu należy przygotować tyle masy, ile potrzeba, bowiem trudno jest uzyskać ponownie ten sam odcień koloru. Polecamy dodanie możliwie najmniejszej ilości potrzebnej do uzyskania pożądanego koloru, dodanie większej ilości barwnika nie wpływa bowiem na istotną zmianę koloru.
Waga netto: 28 g. Skład: cukier, syrop kukurydziany, gliceryna, woda, azorubina, modyfikowana skrobia kukurydziana, błękit brylantowy FCF, guma agarowa, sorbinian potasu, tartrazyna, kwas cytrynowy, cytrynian jednosodowy.
Po otwarciu barwnik można przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu firmowym w lodówce przez kilka tygodni. Termin przydatności do spożycia: marzec 2016 r.
|