Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BARWNIKI SPOŻYWCZE W ŻELU - ZESTAW 8 SZT.

24-03-2015, 18:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 68 zł     
Użytkownik 1998maryna
numer aukcji: 5165181364
Miejscowość Płock
Wyświetleń: 50   
Koniec: 24-03-2015 17:36:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Opakowanie:


Jeden zestaw zawiera 8 barwników, po 35 gram szt, łącznie 280 gram.

 

Kolory w komplecie : Ecru, Żółty słoneczny, Różowy, Czerwony, Fioletowy, Błękitny, Zielony pistacjowy, Czarny.

 

Zastosowanie:


Główne przeznaczenie: Marcepan, Masy Cukrowe i Solne, Śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), Karmelki. Lukry, Styl Angielski.
Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole.

 

Zalety barwników w Żelu (WS-G):


  1. Łatwość wrabiania w masy cukiernicze dzięki niskiej zawartości wody,
  2. Postać pasty ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania barwnika,
  3. Duża wydajność z 35 gramowego słoiczka dzięki podwyższonej koncentracji barwników,
  4. Uniwersalne i łatwe stosowane, doskonałe dla pojedynczych tortów i dekoracji, oraz klientów prywatnych, pracujących dodatkowo w domu,
  5. Bogata oferta 22 kolorów podstawowych, plus możliwość dowolnego ich łączenia.

Dozowanie:


Zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika. Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.
Przyjmujemy dozowanie barwników tradycyjnych w Żelu (WS-G) na poziomie 1-3 grama na 1 kilogram masy. Dla uzyskania delikatnych odcieni wystarczą mniejsze dozy (nawet od 0,1g/kg), dla silniejszych wybarwień można dodać więcej barwnika (do 20 g/kg). W przypadku przedozowania, barwnik może migrować oraz upłynnić marcepan i masę cukrową.

Informacje techniczne:


Barwniki w żelu, można z sobą mieszać.
Barwniki oparte są na syropie glukozowo cukrowym, zawierając minimalna ilość wody (od 2% do 10% zależnie od koloru), co w ograniczonym stopniu, umożliwia po emulgacji barwienie tłuszczy.