Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

barwniki NATURALNE DO CZEKOLADY I MAS + GRATIS

24-05-2014, 18:18
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 29.99 zł     
Użytkownik STUDIOMBPRESS
numer aukcji: 4183550455
Miejscowość Psary
Zostało sztuk: 4    Wyświetleń: 26   
Koniec: 24-05-2014 18:17:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Opakowanie:
Jedno opakowanie zawiera 35 gram barwnika.

 

Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: Prawdziwa Czekolada – szczególnie Biała, ale również Mleczna i Deserowa.
Ponadto: Masy tłuste, polewy, kremy wysokotłuszczowe, masło i olej, aplikacje zawierające olej.

 

Zalety barwników w Żelu (WS-G):

  1. Barwienie prawdziwej, wysokogatunkowej temperowanej czekolady w masie (również mlecznej i deserowej na kolory beżowe), naturalnymi barwnikami,
  2. Nie zaburza procesu powtórnego temperowania (np. na kolejny dzień po temperowaniuzabarwionej czekolady, możemy ją znowu rozpuścić, dobarwić i temperować,
  3. Barwniki zawierają jedynie naturalny barwnik(i) i lecytynę, nie zawierając: konserwantów, stabilizatorów ani żadnych sztucznych dodatków
  4. Niskie dozowanie dzięki dużej koncentracji barwnika (dozowanie na poziomie 3g-25g).

Dozowanie:
Produkt wymaga bardzo dokładnego dozowania. Zaczynać dozowanie od minimalnej ilości barwnika 0,5g-3g na kg. Powoli należy zwiększać dozy do uzyskania pożądanego koloru. W warunkach domowych polecamy dozowanie czubkiem noża.

W przypadku przedozowania, naturalny ekstrakt z którego został wytworzony barwnik może nieść smak i aromat.

Informacje techniczne:
Naturalne barwniki do Czekolady (CHOCO) w Żelu, są barwnikami olejowo-rozpuszczalnymi o zwiększonej sile barwnej i koncentracji.
Barwniki CHOCO, są zbudowane w oparciu o lecytynę, będącą formą żelu w temperaturze pokojowej, nierozpuszczalnej w wodzie. Należy je rozpuszczać bezpośrednio w czekoladzie czy tłuszczu.
Barwniki nie zaburzają ani procesu temperowania ani procesu powtórnego temperowania czekolady. Na kolejny dzień, można ponownie roztopić i temperować wybarwioną i temperowaną czekoladę.

 

Barwniki naturalne, zależnie od pH, mogą mieć różne odcienie koloru. Ponadto są one wyraźnie mniej odporne na obróbkę termiczną i bezpośrednie światło słoneczne od tradycyjnych barwników syntetycznych.

 

UWAGA! Przedstawione na stronie internetowej kolory wybarwień mają charakter poglądowy i nie powinny być traktowane zobowiązująco.

DOSTĘPNE KOLORY:

MALINA

ŻÓLTY

POMARAŃCZOWY

ZIELEŃ

TRUSKAWKA

CENA DOT. 1 SZTUKI



Dodano 2[zasłonięte]014-04 16:02

BRAK KOLORU ZIELONEGO